GrimFest giver Musikhuset et skud sensommerstemning midt i efteråret.

Vær med til efterårets fedeste endagsfestival. Musikken er i centrum, når GrimFest giver Musikhuset en bamsekrammer og gør den grim for en dag. 

Den unikke hyggelige havestemning fra Grimhøjgaard rykker inden for i Musikhuset. Grim laver en friendly takeover af hele huset og propper scenerne til med pop, rock, funk, rap og fylder foyeren med positiv stemning, skatere og skæve indfald. 

Du kan blandt andet glæde dig til at opleve

  • Katinka Band
  • Den Sorte Skole
  • Angående Mig
  • USSEL
  • Claus Hempler
  • Mercenary
  • I Got You On Tape
  • Ivan$ito
  • Nella
  • ØNDI

Vi glæder os til en lang lørdag fuld af lige præcis dén der hyggelige stemning, du måske kender fra Brabrands grønne (og grimme) kulturhjerte.

Spilleplan

Her kan du se spilleplanen for dagen:

 

15.00 Katinka Band, Store Sal
16.00 Skate contest, Foyer
17.00 Angående Mig, Store Sal
18.00 Nella, Foyer
19.00 Claus Hempler solo, Store Sal
20.00 Mercenary, Lille Sal
20.00 Ivan$ito, Foyer
21.00 I Got You On Tape, Store Sal

22.00 ØNDI, Lille Sal
23.30 Ussel, Foyer
00.30 Den Sorte Skole dj set, Foyer

Katinka Band
Den Sorte Skole
Angående Mig
USSEL0~1
MERCEN~1
CLAUSH~1
I Got You On Tape
Nella
Øndi
Ivansito (2)

Skæve indslag på Caféscenen

En særlig og kærlig Grim-takeover af Musikhuset ville ikke være fuldendt uden de skæve indslag, der supplerer musikken og tilbyder et afbræk i et dagsprogram, der ellers er næsten væg-til-væg-pakket med store oplevelser. 

På Caféscenen præsenterer vi et daglangt program, men I skal ikke snydes for en skate-konkurrence i foyeren. Det er første gang i Musikhusets mere end fire årtier lange historie, at sådan én finder sted indenfor husets fire vægge.

På Caféscenen starter dagen med gedigen klaverhygge. Herefter står den på en lille HAPS. Forkortelsen står for “Hele Aarhus’ Poetry Slam”. Du kan også glæde dig til Brun Lummerfunk med Jakob og Jakob, Emil Otto får flyglet til at gløde solo, åbent Jysk Mesterskab i bilkort. Du er inviteret til at være med til at spille, danse og quizze. Caféscenens program rundes af med en festlig rejse i selskab med DJ Far & Søn, der spiller musikken fra drømmenes bodega, den svedigste natklub eller hedeste charterrejse. Alt er på vinyl og nøje håndplukket.

Tidsoversigt

14.00 Klaverhygge, Caféscenen

14.30 HAPS, Caféscenen

15.00 Brun Lummerfunk, Caféscenen

16.00 Skate contest, Foyer

17.00 Emil Otto, Caféscenen

19.00 Jysk Mesterskab i bilkort, Caféscenen

21.00 DJ Far & Søn, Caféscenen

Læs mere om de enkelte bands 

Katinka Band

Fra et spirende upcomingnavn til nationalt allemandseje: Ligesom et par af de andre kunstnere, der gæster Grim x Musikhuset, vandt hun også KarriereKanonen engang.

 

Men der er sket meget siden 2015, og i år står Katinka Bjerregaard knejsende som et af samtidens fyrtårne blandt dansksprogede. singer/songwritere, med et talent, der ikke står tilbage for hendes idoler – Tove Ditlevsen, Kim Larsen og CV Jørgensen.

 

Hendes følsomme, musikalske beretninger kommer fra hendes egen måde at tackle tilværelsen på, og en aften i selskab med Katinka Band er derfor også at se og møde mennesket, der bor i sangene.

 

Hun tog GrimFests eget publikum med storm i sommers, hvorfor vi også allerede nu inviterer hende tilbage i selskab med sit band. Måske løfter de lidt mere af sløret for det album, de har været i færd med at indspille – foruden naturligvis pluk fra deres seneste, anmelderroste plade fra 2022, Ekstremsport.

 

Klik her og hør Rasteplads med Katinka Band.

Den Sorte Skole

Martin Højland og Simon Dokkedal har gennem næsten 20 år sprængt rammerne for, hvordan man oplever og lytter til musik.

 

Under det fælles pseudonym Den Sorte Skole har ambitiøse udgivelser, overvældende liveshows og en evne til at åbne lytternes ører for nye musikalske verdener høstet international anerkendelse.

 

Værktøjerne bag katederet er først og fremmest makkerparrets fælles, ultramusikalske nysgerrighed og globale udsyn, derefter deres arsenal af samplere, pladespillere og effektmaskiner. Outputtet spænder bredt – fra elektroniske mashups og detaljerige samplecollager over symfonier i samarbejde med store orkestre og avantgardistisk lyddesign til moderne danseforestillinger.

 

Den Sorte Skole har, helt velfortjent, også turneret landets største festivalscener tynde – men GrimFest har tillige haft æren af at præsentere dem i 2012. Nu er de tilbage – denne gang som én af spydspidserne i en klippeklistre-dansabel og grim festdag i Musikhuset.

 

Klik her og hør Formula med Den Sorte Skole.

Angående Mig

Laura Lilholt, som kvinden bag kunstnernavnet Angående Mig hedder, er fra Aalborg-forstaden Gistrup. Men hvis man tror, at hendes nordjyske ophav og efternavnet, som hun deler med en lidt ældre og mere berømt musiker (no relation, iøvrigt) gør Angående Mig nem at rubricere, så kan man tro om igen.

 

Hun vandt KarriereKanonen i 2019, og efter et tilløb med to ep-udgivelser i 2020 og 2021, er hendes albumdebut Manden i mig endelig ude nu. Og albummet portrætterer en popkunstner, der i den grad har formået at omsætte vreden og de andre store følelser til kreativt jetbrændstof. Her er hiphopbeats og æstetiske greb fra r’n’b’en, men også akustisk guitar, danske og hudløst ærlige tekster samt en inderlig intensitet, du kender fra de bedste singer-songwriters.

 

Angående Mig spiller musik, du kan slå dig på, men tag os i hånden engang og lyt med – så skal det nok gå.

 

Klik her og hør mor R stærk med Angående Mig.

USSEL

Måske fangede du allerede sønderborgensiske Emil Mercedes Baadsgaards optræden på årets udgave af GrimFest eller én af de andre festivaler i sommerland Danmark. Måske har du bare bare fulgt med i hans stormende radiosucces, hvor især P3 er faldet pladask for hans iørefaldende singler med Berlin som den seneste større succes i bakspejlet.

 

Han gjorde det så godt på Grimhøjgaard i sommers, at vi synes, han fortjener en sejrsrunde i Musikhuset – også i lyset af, at hans albumdebut Engle og blaa maerker i mellemtiden endelig har set dagens lys for få uger siden.

 

Intet tyder på, at Emils raketfart mod stjernerne mister pusten lige foreløbig, og hans tæft for at kombinere frygtløse og til tider helt cheesy popomkvæd med et skvæt rockstjerne-aura, store armsving og hans tidligere mere dominerende emo-rap-tendenser er stadig lige uimodståelig.

 

Klik her og hør Datter Af Dæmoner med USSEL.

Claus Hempler

En ‘Kuffert fuld af mursten’. Det lyder tungt, men ikke desto mindre er det det, Claus Hempler turnerer med – i form af det storroste hovedværk af et album med samme titel.

 

Hempler er et tætbeskrevet og kamelæonisk blad i dansk musikhistorie, lige siden hans spæde start i de tidlige 90’ere som forsanger i det succesfulde fynske rockband Fielfraz. Han har siden været omkring jazzgenren som crooner af første klasse, tacklet roller i fx Nikolaj Cederholms teaterkoncerter og sågar optrådt i fx Toppen af Poppen men undervejs også opbygget sig en respektabel solokarriere, hvor ‘Kuffert fuld af mursten’ synes som en slags krone på værket. Måske også fordi han for første gang i karrieren nu synger på dansk – med tekster, som har fået anmelderne til ordret at placere ham “et sted mellem Knausgård og Hausgaard” og som har indtjent ham både to Steppeulve og to Carl-priser. Det synes velfortjent, men han giver også tilbage af samme mønt, når I kan opleve ham til Grim x Musikhuset  – solo.

 

Klik her og hør Jeg drømmer om en sang med Claus Hempler

Mercenary

Der kan ske meget på et årti, og især musik og modeluner skifter nemt. Men Mercenary består. Som en slags dødsmetalliske jætter, der bryder ud af en årelang dvale, har de atter rejst sig af den dybfrosne muld for at vise verden, hvordan skandinavisk melodød skal lyde.

 

Siden bandet udgav deres syvende album ‘Through Our Darkest Days’ i 2013, har Mercenary kun turneret sparsomt. Tiden er i stedet gået med at omgruppere og afsondre sig i Nordjyllands mørkeste afkrog, hvor de har destilleret efterårets særlige tungsind til et aggressivt og dystert musikalsk udtryk. Anmelderne er overvældende enige om dommen over resultatet: Det nyligt udkomne ‘Soundtrack for the End Times’ er vidt og bredt rost som Mercenarys bedste langspiller siden deres storhedstid i midten af 00’erne. Glæd dig til melodi, melankoli, metallisk smadder, atmosfæriske keyboardflader og himmelstræbende guitarsoloer i verdensklasse.

 

Klik her og hør Beyond the Waves med Mercenary

I Got You On Tape

De var engang et af dansk indierocks flagskibe, men efter et årtis stilhed er yngre lyttere lovligt undskyldt, hvis navnet ikke ringer en klokke. Mellem 2004 og 2013 nåede I Got You On Tape dog at udgive 4 albums, spille utallige koncerter og høste anmelderroser og lytterkærlighed med en mejetærskers appetit. Imens har frontmand Jacob Bellens dyrket en blomstrende solokarriere og resten af de fire venner boltret sig i dusinvis af musikalske projekter.

 

Denne vifte af erfaring indenfor alternativ rock, indie, jazz og eksperimental pop var afgørende for bandets musikalske bånd og medrivende lyd, og den er forstøvet ud i det danske musikmiljø i årene der fulgte. Nu er I Got You On Tape tilbage i sit oprindelige, ufortyndede koncentrat med albummet ‘0’ – en tidskapsel af uudgivne numre indspillet tilbage i 2004. Forvent ifølge bandet selv “beggars and bangers, lav belysning og ren energi” live – og plads til både hypnotiserende storladenhed og nærværende intimitet.

 

Klik her og hør Stereo med I Got You On Tape 

Ivan$ito

Det er ikke fordi det ligefrem skorter på håbefulde solister indenfor den urbane ende af musikken herhjemme, men dansk-chilenske Ivan$ito stikker alligevel tydeligt ud.

 

Det ene unikke aspekt ved ham er, at han synger på sine forældres modersmål, altså spansk, men hans præcise musikalske hjørne, altså reggaeton-genren, er også en sjælden musikalsk fugl på vores køligere breddegrader – foruden de stjerner indenfor genren, der når os helt ovre fra Latinamerika. Og så er hans talent for en gangs skyld lige så enormt som hans skræven mellem to kulturer.

 

Siden hans debut med det overvældende velmodtagne album Everything is Reggaeton inklusive hittet Ahorita har det kun gået én vej for Ivan$ito: Fremad. Men både debuten og opfølgeren $olo Memos landede midt i en verdensomspændende pandemi, så måske bliver tredje gang lykkens gang. Ifølge Ivan$ito selv er det ihvertfald ikke for sent – eller, som hansseneste single hedder: No Llego Tarde.

 

Klik her og hør No Llego tarde med Ivan$ito

Nella

Hun lystrer det borgerlige navn Daniella Yokhana, og med irakiske forældre og en hjemstavn i Trillegården, Aarhus V er den fysiske geografi på plads.

 

Det musikalske atlas fortæller, at Nella bevæger sig i sfæren mellem poppen og urbanmusikken med hendes varemærke-hæse stemme og klingende dansksprogede tekster som røde tråde. Hendes sound spænder fra helt Bogfinkevej-agtige ballader med akustisk guitar som melodisk grundelement ovenpå urbane beats – som fx debutsinglen Film Hindi, Tusind Nætter, Kompliceret og den nyligt udkomne Dybt i Aarhus – til mere tech-futuristiske produktioner som den shufflende, kølige og coole Ender Sammen.

 

Talentet har foreløbig landet hende signinger med først Sony Music og siden Universal. Nellas erklærede musikalske mission er også at række ud til så mange forskellige mennesker som muligt, så kom og oplev et lokalt lys skinne igennem.

 

Klik her og hør Ender Sammen med Nella

ØNDI

Navnet siger næsten det hele: ØNDI er på tværs. På tværs af ungdommelig punk-energi, kreativ frihed og teatralsk performance, men også bare uforskammet selvdyrkende og arrogante i deres udtryk. Alle titlerne på deres nyligt udkomne, opsamlende EP ‘COPY PASTE’ står med både caps lock-knappen og speederpedalen trykket i bund.

 

Det københavnske kollektiv spiller højt, hårdt og vildt, men deres musikalske virkemidler stammer ikke, som man dermed skulle tro, fra rockmusikken, men snarere poppens verden. Her er masser af autotune på vokalerne, fræsende synths og kontante trommer, foruden altså en evigt tilstedeværende konfrontativ attitude, der har scoret ØNDI utallige spillejobs. Eksempelvis (ganske passende!) som fast opvarmning for Fabräk på en mere end 20 koncerter lang forårsturné tidligere i år.

 

De er garanter for en rusketur, du sent vil glemme.

 

Klik her og hør GLASLOFT med ØNDI

Stor tak til Sydbank Fonden for at bakke op om endagsfestivalen.

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede