Vær med, når Musikhuset åbner dørene for en stemningsfuld og nærværende hyldest til hele Danmarks nationaldigter, Benny Andersen.

I august 2018 mistede vi en af Danmarks mest folkekære kunstnere - nationalpoet, forfatter, pianist og komponist Benny Andersen. Kom og vær med, når hans elskede sange og tekster bliver hyldet i Musikhusets Rytmisk sal.

Bennys digte, sange og samarbejdet med en anden højtelsket person, trubaduren Povl Dissing, satte sit umiskendelige præg på den danske folkesjæl og har henrykket det danske publikum gennem adskillige årtier. Povl har siden en faldulykke, der medførte en alvorlig høreskade, valgt at lade sig pensionere som sanger. 

Et erfarent orkester med Dissing ved roret

Nu har bassist Jens Jefsen og trommeslager Morten Lund, som begge turnerede med den originale Dissing/Andersen kvartet, samlet et nyt orkester, som hylder Povls & Bennys univers og de elskede sange og tekster.
I front er Rasmus Dissing… ja, efternavnet taler vel nærmest for sig selv. Rasmus er naturligvis vokset op med sin fars fortolkninger i ørerne, men har sideløbende udviklet sin helt egen personlige stil bl.a. i orkesteret med broderen Jonas og vennen Las. Nu er han klar til Bennys repertoire, og han gør det med en overbevisning, der er den rene fryd!

Ved klaveret: Henrik Gunde. Uden sammenligning Danmarks mest udadvendte, kreative- og humørfyldte pianist. Kendt og elsket i utallige sammenhænge med alt fra DR Big Band til samarbejdet med bl.a. Erik Grip. Gunde tilføjer netop den humor og skæve vinkel i Bennys sange, som passer så fortrinligt til melodierne.

Og altså den “originale” rytmegruppe: Jens Jefsen og Morten Lund. Jens har været trofast makker på landevejene med Povl Dissing/Benny Andersen siden startfirserne og medvirker på tidløse albums som Hymner & Ukrudt, Oven visse vande og Skynd dig langsomt. Morten Lund overtog trommepladsen i 2000, og var fast medlem frem til Bennys død i 2018. Sammen har de med tiden udviklet en helt unik akkompagnementsstil - nærmest som en slags meddigtende rytmegruppe.

Forvent genkendelsens glæde, men forvent også helt nye eventyr og fortolkninger i det elskede repertoire. Men frem for alt forvent en kærlig musikalsk hilsen - en herlig aften med levende samspil, masser af smil (måske en lille tåre) og latter, præcis som Benny elskede det.

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede