Oplev pianisten Tanja Zapolski og Artos Kvartetten som en del af Artos Festival 2023

Tanja Zapolski er en af de mest prominente pianister i Danmark og spiller solo- og kammermusikkoncerter over hele verden. Hun født i Ukraine og kom til Danmark, da hun var 8 år. Denne aften kan du opleve hende i suverænt selskab med Artos Kvartetten, når de spiller Brahms og Shostakovich.

Brahms skriver sin første strygekvartet i en alder af 40 og som med hans symfonier er det tydeligt, at han stiller krav til sig selv. Det siges at Brahms destruerede mindst 20 strygekvartetter inden han følte sig klar. “Faderkomplekset” overfor Beethoven viser sig flere gange i strygekvartetten. Både i valg af tonearten c-mol samt rytmiske citater fra Beethovens 5.symfoni.

Shostakovich færdiggjorde sin klaverkvintet i 1940 og spillede selv klaver ved Uropførelsen. Kvintetten er fængende og udtryksfuld.

Tanja Zapolski og Artos Kvartetten lavede en streaming af kvintetten under corona nedlukningen, men nu får man endelig chancen for at høre dem live.

Program

J. Brahms: Strygekvartet Op.51 nr.1 i c-mol
D. Shostakovich: Klaverkvintet Op.57

Medvirkende: Tanja Zapolski, klaver og Artos Kvartetten

Ny kammermusikfestival i Aarhus

Artos Festival er stadig med sin anden sæson, en ny kammermusikfestival i Aarhus, hvor strygekvartetten Artos Kvartetten er gennemgående ensemble og initiativtager. Musikerne i kvartetten er solospillere fra Aarhus Symfoniorkester og Ensemble MidtVest.

Se festivalprogram

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede