Oplev et nyt musikalsk storværk af den prisvindende komponist Jakob Buchanan for kor, orkester og perkussion.

Til Vinterjazz 2022 præsenterer Aarhus Jazz Orchestra og Københavns Drengekor det nye værk Song & Wind under ledelse af Carsten Seyer-Hansen. Værket, som er inspireret menneskets relation til naturen, opføres i et unikt og nysgerrigt musikalsk møde mellem orkester og kor og med den internationalt anderkendte perkussionist Marilyn Mazur som gæstesolist.

Song & Wind er en hyldest til naturens fire elementer og en musikalsk iscenesættelse af menneskets og naturens indbyrdes relationer. Med Marilyn Mazur som moder jord og Københavns Drengekor som det lille menneske, er der lagt op til en stærk musikalsk fortælling om naturen, mennesket og evigheden – musikalsk indvævet i poetiske klange og rytmer fra Aarhus Jazz Orchestra.

Aarhus Jazz Orchestra har tidligere samarbejdet med Jakob Buchanan, Marilyn Mazur og Carsten Seyer-Hansen om værket Requiem – et samarbejde som udløste to Danish Music Awards og en lang række gode anmeldelser fra ind- og udland. Nu genoptager de samarbejdet, denne gang med Københavns Drengekor, og for publikum er det en enestående mulighed for at opleve et nykomponeret, musikalsk storværk opført af prisvindende kor og orkester.

Aarhus Jazz Orchestra er et bigband og en åben og samarbejdende kulturinstitution, der, med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører, udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv - lokalt, regionalt og internationalt. 

Kort om
Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller Aarhus Jazz Orchestra mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter, til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter, henvender orkestret sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre. Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, Jon Balke, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk Requiem. I 2019 vandt orkestret med desuden “JazzDanmark-prisen” for projektet We, Robots - en pris, der hylder årets mest nyskabende koncertoplevelse.

Jakob Buchanan er en anerkendt komponist og trompetist, der de seneste år har gjort sig internationalt bemærket med flere store værker for kor og orkester – herunder hans Requiem, som vandt to Danish Music Awards for årets jazzudgivelse og årets jazzkomponist. Derudover er han aktiv som trompetist, hvor han blandt andet spiller med Jakob Bro og Marylin Mazur.

Københavns Drengekor er et af Danmarks mest anerkendte kor og har en omfattende koncertvirksomhed i både ind- og udland med primært klassiske korværker af både ældre og nyere karakter. Den anerkendte dirigent Carsten Seyer-Hansen overtog i 2020 den kunstneriske ledelse af koret.

Marilyn Mazur er internationalt anerkendt for sine evner som både percussionist, komponist og bandleder, hvor hun skinner igennem med sine musikalske visioner, der overskrider genrekonventioner og kunstarter. Hun har spillet med Miles Davis, dannet flere forskellige prisvindende orkestrer og leder i dag blandt andet det kvindebaserede orkester Shamania og Maluba Orchestra.

Song & Wind er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og William Demant Fonden.

Glæd dig til en skøn aften i Symfonisk sal med smukke toner

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede