Oplev Bent Fabricius-Bjerres magiske bagkatalog, når hans musikalske venner hylder ham i Musikhuset.

I sommeren 2020 mistede Danmark en af sine største musikalske pionerer nogensinde, som i den grad har sat sit aftryk på den danske kultur- og musikarv. Nu kan du opleve en storslået hyldest til Bent Fabricius-Bjerre og hans lange virke, når nære musikalske venner såsom Eddie Skoller, Trine Pallesen, Mathias Heise og strygekvartetten LiveStrings spiller de største af komponistens folkekære melodier i Musikhusets Store Sal.

Flere tusind mennesker fik i 2021 mulighed for at opleve en forrygende hyldestkoncert med rørende og opløftende genbesøg i Bent Fabricius-Bjerres folkekære bagkatalog. Efter massiv opbakning gentager vi nu succesen i Musikhuset.   

Forelsket i København, Norwegian Sunset (Bjergkøbing Grandprix), Olsen-Banden, Matador, Blinkende Lygter, Alley Cat og mange flere. Listen af legendariske sange er lang, når en række musikere, der gennem årene har været tæt på komponisten og spillet med ham frem til hans død, vil spille hans bagkatalog og fortælle historier om et af Danmarks største ikoner.

Folkekær musik

I sommeren 2020 døde den danske komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre og efterlod sig et bagkatalog, som har opnået status af folkeeje hos flere generationer allerede. Bent Fabricius-Bjerre blev 95 år og nåede i sin levetid at komme omkring film, tv-serier og jingler, og i 1962 vandt han sågar en Grammy for Alley Cat.

Publikum får en helt unik mulighed for at dykke ned i en af Danmarks absolut største personligheder. Til koncerten kan du opleve musik fra Bent Fabricius-Bjerres lange og indholdsrige virke – der bliver både plads til de mest kendte og elskede melodier, men også til de mere ukendte skatte.

Her kan du se billeder fra den smukke hyldestkoncert til Bent Fabricius-Bjerre i Musikhuset i august 2021. Fotos: Lasse Lagoni.

Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille Ny
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 2
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 3
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 4
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 5
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 6
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 7
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 8
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 9
Bentfabricius Bjerre Hyldestkoncert Lille 10

På scenen kan du opleve

Eddie Skoller – Bent Fabricius-Bjerres bedste ven, som vil synge numre live og fortælle historier om deres livslange venskab.

Trine Pallesen – har turneret med Bent Fabricius-Bjerre og orkestret ’De Græd’ siden 2009. Trine Pallesen synger selv sange og sørger for at binde det hele sammen med små historier fra deres mangeårige musikalske venskab.

Mathias Heise - mundharpespiller, der betragtes som et af de største danske jazz-talenter med blandt andet titlen som Verdensmester i 2013. Spillede senest med Bent Fabricius-Bjerre og LiveStrings til de sidste offentlige koncerter i både 2018 og 2019.

LiveStrings – strygekvartetten, der sammen med Bent Fabricius-Bjerre udgav det anmelderroste album Natsværmeri (2018), som indeholder de største af Bent Fabricius-Bjerres melodier, herunder Forelsket i København, Norwegian Sunset, Matador, Blinkende Lygter m.fl. Sammen spillede de en række udsolgte koncerter i koncertsale landet over i 2018 og 2019.

Nicolai Kornerup – pianist, producer og komponist, som arbejdede med Bent Fabricius-Bjerre op til hans død med albummet Natsværmeri og filmen Kollision.

David Springborg – guitarist fra orkestret De Græd, som er det charmende lille orkester, Bent Fabricius-Bjerre tog med på landevejen, da han i 90’erne for alvor begyndte at spille koncerter.

Glæd dig til en fantastisk hyldestkoncert i Musikhuset.

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede