Bemærk: Theis Ørntoft afløser Yahya Hassan. Da Yahya Hassan desværre har måttet melde afbud, er den talentfulde unge digter forfatter Theis Ørntoft blevet tilføjet programmet.

Det er med glæde, vi igen kan præsentere lyrik-arrangementet Digte & Lyd i samarbejde med det københavnske spillested VEGA. Gennem programmets rørende og oprørende musik- og lyrikoplevelser får du forhåbentlig både noget til kroppen, hovedet og til hjemturssamtalen.

Musikhuset bliver med Digte & Lyd igen omdannet til en sanselig sammensmeltning af rum og tid, hvor nogle af Danmarks mest interessante forfatteres stærke sætninger akkompagneres af musik, så publikum for en stund værdsætter det ubevidste, åbner nye perspektiver og får ord-gåsehud. Ane Cortzen holder endnu en gang styr på aftenens program. Det byder i oktober på følgende navne:

Helle Helle
Theis Ørntoft
Bisse
Olga Ravn & Simon Littauer

Sådan så det ud, da Digte og Lyd senest løb af stablen: 

Helle Helle 
Helle Helle er minimalismens mester og formår med en nøgtern realisme at indfange hverdagens trivialiteter, hvor dramaet lurer under overfladen, i en underspillet form. Den roste forfatter har netop udgivet romanen "de" om et mor-datter-forhold. Det er også en fortælling om sygdom, kærlighed og om at gå på gymnasiet i begyndelsen af 80'erne. Om hvordan sproget ikke altid slår til, men så alligevel gør. Rødby-Puttgarden (2005) blev hendes store gennembrud og indbragte hende Kritikerprisen.

Theis Ørntoft
Theis Ørntoft debuterede med digtsamlingen Yeahsuiten i 2009 og brød for alvor igennem med den meget anmelderroste Digte 2014. Succesen fulgte han tidligere i år op med sin romandebut Solar, der af Information blev kaldt "smuk og vild og visionær prosa".

Bisse 
På rekordtid har Bisse formået at sætte sit aftryk på den danske musikscene gennem højenergisk produktivitet og excentricitet. Små to år efter debuten PMS udkom Bisses sjette studiealbum 19.6.87. Det understregede, at den danske sangskriver og musiker pt. er en af Danmarks mest interessante artister lige nu. Til Digte & Lyd kommer Bisse til at skabe en ny performance gennem oplæste tekster og benspænd.

Olga Ravn & Simon Littauer 
Olga Ravn debuterede i 2012 med digtsamlingen Jeg æder mig selv som lyng. Efterfølgende kom også spøgelsesfortællingen Celestine og digtsamlingen Den hvide rose. Senest er den litterære science-fiction roman De Ansatte udkommet. Romanen undersøger, hvad forskellen er på et menneske og en ting, og hvad det vil sige at være i live. Olga Ravn bliver akkompagneret af musikeren og produceren Simon Littauer, der har modular-synthesizere med på scenen og bevæger sig mellem techno, glitch og eksperimenterende i sit improviserede maskin-univers. Han spiller i flere forskellige bandkonstellationer og har produceret for blandt andre MØ, Kwamie Liv og Reptile Youth. 

Scenografien er denne aften skabt af Freya Sif Hestnes og programmet er kurateret i samarbejde med Mikkel Grevsen fra BLUE BLITZ MUSIC. 

Program:

20:00 - 20:20: Olga Ravn & Simon Littauer
20:20 - 20:35: Interview af Olga Ravn v. Ane Cortzen
20:35 - 20:55: Oplæsning ved Theis Ørntoft 
20:55 - 21:25 PAUSE
21:25-21:40: Interview af Helle Helle v. Ane Cortzen
21:40 - 21.55: oplæsning Helle Helle
21:55 - 22:30: Bisse
22:30: Tak for i aften

Arrangør: Musikhuset Aarhus

 

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder her.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan bl.a. parkere ved Scandinavian Congress Center og Muskhusets Parkering
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede