Hyldest til Jan Johanssons ikoniske album.

De to svenske jazzgiganter Jan Lundgren og Hans Backenroth fejrer 60-året for det ikoniske album Jazz på svenska med Jan Johansson. 

Jazz på svenska fra 1964 er den bedst sælgende svenske jazzplade nogensinde – og et skandinavisk fænomen og en milepæl i nordisk jazz. Jan Johanssons jazzversion af svensk og anden folkemusik blev en af hans signaturer.

En hyldest med nye dimensioner

Til denne koncert forynges Jan Johanssons klassiske versioner af både svensk og ungarsk folkemusik. Idéen er nemlig ikke at efterligne Johansson, men at hylde og samtidig tilføje nye dimensioner til musikken gennem Jan Lundgrens raffinerede klaverspil. Jan Johansson arbejdede tidligere jævnligt med bassist og komponist Georg Riedel, til denne koncert har Hans Backenroth påtaget sig den centrale rolle med sin kontrabas.

Lyt til de to eminente jazzmusikere her:

Aarhus Jazz Festival i Musikhuset

Under navnet Musikhuset Swinger byder Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset traditionen tro indenfor til en hel uge med masser af jazz i alle afskygninger. Der bliver rig mulighed for at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser - med fri entré til størstedelen af koncerterne.

Aarhus Jazz Festival fylder 13.-20. juli 2024  Musikhuset og resten af byen med de lækreste jazztoner fra danske og internationale musikere.

Programmet for Musikhuset Swinger og Aarhus Jazz Festival 2024 bliver offentliggjort løbende.

Se mere her

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede