Vær med på forreste række, når Musikhuset og Danmarks Underholdningsorkester fejrer 100 året for Astor Piazzolla.

Astor Piazzollas musik er indbegrebet af passion, og i år er det 100 år siden, den berømte argentinske komponist og orkesterleder blev født. Det bliver fejret med en storslået koncert i Musikhusets Store sal, hvor du kan få forkælet øregangene.

Kærlighed til Tangoen byder på en aften, der pirrer sanserne. Få komponistens livsværk ind under huden, når Danmarks Underholdningsorkester sammen med den venezuelanske violinist Alexis Cárdenas i front fortolker Piazzollas smukkeste og mest medrivende tangoer og symfoniske værker.

Musik, dans og scenografi går op i en højere enhed med sprudlende argentinsk gadestemning og en nærværende fortælling om Piazzollas liv fyldt med tango, kærlighed og drama.

Kom med på en forunderlig rejse i kærlighedens og musikkens tegn, når vi fejrer tangoens legendariske mester.

Hør iscenesætter og tangokonsulent Victor Hugo Diaz's fortælle om sit arbejde med tangoens forførende trin og glæd dig til en smuk og sanselig koncertoplevelse.

 

Solisterne

Når Danmarks Underholdningsorkester træder ind på scenen bliver det sammen med en række fantastiske internationale stjerner. Koncerten bliver ledet af koncertmester og soloviolinist Alexis Cárdenas (Venezuela), og på bandoneon kan publikum opleve norske Per Arne Glorvigen, en af verdens bedste bandoneon-spillere. Bandoneonen var Astor Piazzollas eget instrument, og derfor vil det være utænkeligt ikke at have en bandoneon-solist med til denne hyldestkoncert. Som sangsolist kan du opleve den argentinske stjerne Julia Zenko, der betragtes som en af den argentinske folkemusiks mest ikoniske stemmer. 

Danserne

De fire dansere på scenen er alle specialister indenfor tango og gør sig bemærket ved deres udtryksfulde fortolkninger. Du kan opleve Corina De La Rosa, danser koreograf og en de vigtigste tangoundervisere for de nye generationer verden over. Danser, gymnast og performer Alejandro Andrian, født i Argentina og kendt for sin præcise og stærke fortolkning af den argentinsk tango. Den efterspurgte underviser Marcela Troncoso, som til dagligt bidrager til tangoens udvikling i Nordeuropa, og danske Kristian Andersen, der har præget både det lokale og internationale tangomiljø med sin store personlighed. 

Afterparty i Musikhusets foyer

Umiddelbart efter koncerten fortsætter stemningen i foyeren hvor du vil have chancen for selv at danse til tangomusik eller dele oplevelsen med dem du følges til koncerten med over et glas i baren. Og hvis du er opmærksom vil du måske også se nogle af musikerne og danserne fra koncerten folde sig ud på dansegulvet.

Iscenesætter og tangokonsulent: Victor Hugo Diaz 

Lysdesigner: Sune Verdier (Jesus Christ Superstar, American Idiot, Klokkeren fra Notre Dame, mm)

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede