Oplev Kim Sjøgren i en fantastisk fortælling om violinens historie, når han gæster Musikhuset med sit nyeste musikalske foredrag.

I ca. 1550 blev det lille instrument, som vi i dag kender som violinen opfundet i Italien. Siden har den taget verden med storm, og er efter klaveret det instrument, som der er skrevet flest værker til. De seneste 63 år har Kim Sjøgren haft violinen, som sit virke. Han startede som 3årig, blev optaget på konservatoriet som kun 12årig (med kulturministerens særtilladelse) og blev koncertmester i det Kongelige Kapel som 22årig. Dette foredrag handler dog ikke om Kims rejse gennem musikken, men hans trolige følgepartner på rejsen – violinen og dens fantastiske historie. Dens indtog i de fineste palæer i Frankrig og Rusland, i de landligste bondestuer og på de hotteste jazzklubber i New York og København.

Hør om Stradivarius, om virtuosen og komponisten Paganini, og hør en gang om du kan høre forskellen på en dyr og en billig violin. Men ikke mindst: hør Kim Sjøgren, professor i violin, spille nogle af de smukkeste og vigtigste stykker fra violinens historie. Velbekomme!

Om Kim Sjøgren

Kim Sjøgren er professor i violin og kammermusik på Det Jyske Musikkonservatorium. Kim har igennem årene modtaget adskillige priser - bl.a. Jacob Gades legat, Peder Møllers musikpris og Musikanmelderens kunstnerpris. Hans repertoire omfatter foruden violinkoncerter såsom Beethoven, Brahms, Tjajkovskij, Sibelius, en lang række koncertstykker og sonater plus diverse kammermusikværker.

Kim har ved talrige lejligheder optrådt som solist i radio og TV og har givet koncerter i det meste af Europa, USA, Australien og Japan. Han har desuden komponeret musik til film og teater.

Bliv klogere på violinen og få en fantastisk aften i Lille sal med Kim Sjøgren.

Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan parkere ved Scandinavian Congress Center og i Musikhusets parkeringskælder
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede