Nana Rashid poster
Nana Rashid poster

Prisbelønnet nyt talent i Musikhuset

"Årets Nye Jazznavn har det seneste år været et dominerende samtaleemne på den danske jazzscene, og med flotte anmeldelser både nationalt og internationalt understreges kunstnerens imponerende kunstneriske dybde, personlighed og modenhed."

Sådan udtaler DMA Jazz-akademiet om det danske stjerneskud Nana Rashid, som netop har vundet prisen for Årets Nye Jazznavn ved DMA Jazz. Til prisuddelingen var sangerinden også nomineret til Årets Vokaljazzudgivelse og leverede desuden en solid live-performance med et potpourri af numre fra debutalbummet Music For Betty (2023).

Med et nyt take på det klassiske jazzgreb synger Rashid sig ind i samtidens dilemmaer i et på én gang intenst og beroligende univers. Sangene er fulde af nattetimernes melankoli og eftertænksomhed, og musikken fremføres med en rå oprigtighed i historier om at høre til og finde sin plads i verden. Lyden af Nana Rashid skiller sig ud på den danske jazzscene med en uortodoks vinderkombination af intens Nina Simone-arv omgivet af en sval nordisk tone.

Masser af ros

Anmeldere har kaldt hende et bevis på, at der stadig findes store og uopdagede talenter i jazzen – en sanger med en sjælden stemme og tilgang til musikken, der er både nøgen, sårbar og stærk.
Nana Rashid udtaler selv, at Music For Betty er en metafor for og hyldest til de menneskelige sårbare sider. Der hvor det levede liv og den uundgåelige smerte kan mærkes. Det sted, hvor musikken kommer fra, og som en understrøm forbinder os og skaber nærhed og intimitet.

Music For Betty har høstet stor ros med 5-stjernede anmeldelser i Politiken og Gaffa, som Ugens album på P8 og med to nomineringer til DMA Jazz. Det var blandt månedens bedste album hos det store britiske magasin Jazzwise og prydede herhjemme forsiden af Jazz Special.

Lyt til Nana Rashid med nummeret They Call It Love her:

Line up

Nana Rashid – vokal
Benjamin Nørholm Jacobsen – klaver
Martin Brunbjerg Rasmussen – bas
Lasse Jacobsen – trommer

Følg Facebook event
Mad & drikke
Klik videre for at bestille
Bestil mad & drikke til Nana Rashid
Lignende arrangementer
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede