Oplev Nikolaj Hess, Spacelab & Strings i Musikhuset

Projektet, Nikolaj Hess, Spacelab & Strings, filmisk nordic cool jazz trio sammen med den innovative klassiske strygekvartet Strings, er udviklet af pianist og komponist Nikolaj Hess i fællesskab med violinist Cæcilie Balling gennem en årrække, og har nu udkrystalliseret sig i et nyt originalt album.

Hess’s mangeårige arbejde med strygere og projektets drøm om et ligeværdigt møde mellem de to verdener, og en sammensmeltning og fornyelse gennem strygekvartettens nuancerede lydbillede og jazztrioens rytmiske og improviserende elementer, lander i et sammenhængende værk med en gennemgående nerve. Besætningens muligheder forstærkes og integreres og finder nye spændende veje i kombinationen af de forskellige musikalske universer der mødes. 

Hess har udforsket strygekvartettens harmoniske, melodiske og klanglige muligheder og udforsket hvordan det kan integreres med den personlige sound og særlige melodiske, rytmiske og improviserende understrøm, han og Spacelab både har og konstant udvikler og forfiner. 

Spacelab, den dybt sammenspillede, tranceskabende supertrio med Nikolaj Hess’ virtuose og hjertesmeltende klaverspil i front, er her i samarbejde med strygekvartetten Strings med Cæcilie Balling/Josefine Opsahl duo Inventions som udgangspunkt. De præsenterer et smukt og spillevende sammensat repertoire, med kreative bearbejdninger af Hess' originale kompositioner, eksperimenter med strygekvartetmusik fra den klassiske verden og medafstikkere til jazzkomponister som Duke Ellington - samlet i smeltediglen mellem jazz, nordisk, folklore og klassisk.

"Der er vist ikke mange af de tilstedeværende ved torsdagens åbningskoncert, som vil benægte, at de havde en musikalsk oplevelse for livet. Et fuldstændigt flot og fantastisklydbillede udspillede sig med et ensemble i topform. Strygerne leverede en imponerende præstation, mens pianisten og kapelmesteren Nikolaj Hess sammen med sin rytmegruppespillede formidabel på alle tangenter. Det var klassisk musik i frontal sammenstød medjazzen. Som perler på en snor fik vi serveret det ene medrivende nummer efter det andet - små stykker af bl.a. Ravel og Shostakovich blandet smukt og opfindsomt medmedlemmernes egne kompositioner. Et inferno af toner og rytmer rullede hen over scenen iet hæsblæsende tempo tilsat fjerlette og skrøbelige øjeblikke. Tilbage sad man målløs og bevæget - og samtidig kisteglad." skrev Giant Steps august 2020

Få en mindeværdig musikalsk aften i Lille sal med Nikolaj Hess, Spacelab & Strings

Lineup
Nikolaj Hess flygel

Anders AC Christensen bas

Mikkel Hess trommer

Cæcilie Balling violin

Christian Ellegaard violin

Jakup Lützen bratsch

Josefine Opsahl cello 

Følg Facebook event
Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Se muligheder
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan parkere ved Scandinavian Congress Center og i Musikhusets parkeringskælder
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede