Den fantastiske jazzsanger vender tilbage til Musikhuset under årets jazzfestival.

Den amerikanske sanger Stacey Kent er bredt anerkendt af fans i hele jazzverdenen. I gennem sin formidable karriere har hun modtaget et hav af priser, været nomineret til en Grammy og solgt over 2 mio. album.

Nu er hun tilbage som et af hovednavnene på Aarhus Jazz Festival med sin trio, der også består af saxofonisten Jim Tomlinson og pianisten Art Hirahara. Sidst hun gæstede Musikhuset, var både publikum og anmeldere ovenud begejstrede. Politiken skrev bl.a.

Og det er, hvad Stacey Kent besidder. En gudbenådet stemme med en fuldstændig ubesværet frasering og silkeblød klang. 

Stacey Kent

Stacey Kent er kendt som en sanger, der er i stand til at sætte sit eget karakteristiske præg på et imponerende repertoire af standarder. Hendes senste udgivelse I Know I Dream: The Orchestral Sessions solgte over 2 millioner eksemplarer og fik 400 millioner streams på Spotify. Albummet har modtaget strålende anmeldelser, herunder en eftertragtet fem stjernet i Downbeat. Albummet vandt 'Årets Album' i vokalkategorien ved Jazz Japan Awards 2018 og blev beskrevet af All About Jazz som "en berusende underdrivelse", når det er bedst. 

Jim Tomlinson

Saxofonist, fløjtenist, komponist, arrangør og producer. Jim Tomlinson er bedst kendt for sit mangeårige samarbejde med sin kone, sangerinden Stacey Kent, for hvem han fungerer som musikalsk leder, producer og sangskriver. Han er med på alle Stacey Kents albums. Tomilsons lyriske spil afspejler en tydelig inspiration af Stan Getz. Time Out Magazine beskriver Tomlinsons spil som "tidløst, kunstfærdigt og fuldstændigt smukt."

Art Hirahara

Jazzkeyboardist og komponist baseret i New York. Han har arbejdet i en bred vifte af musikalske konstellationer, lige fra standarder til progressiv jazz og har fundet sin helt egen lyd på tværs af genrer og grænser. Art har optrådt i det meste af verden med bl.a. Freddy Cole, Akira Tana, Rufus Reid, Don Braden, Roseanna Vitro, Dave Douglas, Vincent Herring, Victor Lewis. 

Lyt til Stacey Kent formidable stemme her:

Aarhus Jazz Festival i Musikhuset

Under navnet Musikhuset Swinger byder Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset traditionen tro indenfor til en hel uge med masser af jazz i alle afskygninger. Der bliver rig mulighed for at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser - med fri entré til størstedelen af koncerterne.

Aarhus Jazz Festival fylder 13.-20. juli 2024  Musikhuset og resten af byen med de lækreste jazztoner fra danske og internationale musikere.

Programmet for Musikhuset Swinger og Aarhus Jazz Festival 2024 bliver offentliggjort løbende.

Se mere her

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede