Caroline Henderson, Barbara Moleko, Karen Mukupa, Nabiha og Iris Gold vender tilbage til Musikhuset med deres storslåede hyldest til den sorte kvindelige musikhistorie

Caroline Henderson har samlet et stjernespækket hold bestående af nogle af nutidens mest personlige stemmer til at hædre sorte kvindelige solister, komponister og musikere. Under titlen Black Voices – A Tribute går de fem stærke sangerinder sammen om at fortolke nogle af historiens mest markante stemmer. 

Du kan godt begynde at glæde dig til en ekstraordinær oplevelse. Koncerten har fået hele fem stjerner i GAFFA og flotte ord med på vejen af anmelder Ivan Rod.

*****
"Både sammen og hver for sig har sangerinderne vitterligt noget at byde på i form af charme og kunstnerisk pondus"
GAFFA

Igen afholdes koncerterne i DR Koncerthuset i København og Musikhuset Aarhus, hvor de hædrer en række markante sorte kvindelige pionerer inden for den danske og internationale musikscene. På setlisten er fortolkninger af legender såsom Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Tina Turner, Diana Ross, Whitney Houston, Sade, Grace Jones, Nina Simone, Beyonce, Alicia Keys, Erykah Badu, Janelle Monaè og mange flere.

’Vi har sammensat en koncert, hvor vi vil hylde ikoniske sorte kvinder, der har sat deres præg på musikhistorien. Vi hører deres sange. Vi forstår deres historier. Vi spejler os i deres kampe. Vi bliver begejstrede af deres iderigdom. Vi ser os selv i deres fortællinger. Vi skriver nye kapitler. Musikken giver os en stemme. Lyt til den,’ fortæller Caroline Henderson.

Caroline Henderson gik længe med idéen til et hyldestshow, som i dag føles mere nærværende og aktuelt end nogensinde. Hun uddyber:

Modige og mangfoldige danske kvinder i alle aldre, størrelser, farver og livsvilkår står i dag sammen klar til at flytte barren. Opad og fremad. Igen. Fra musiktribunen klapper vi taktfast af alle dem, der gik foran. Dem, der kæmpede sig til en plads ved bordet - den plads, vi andre med den største selvfølgelighed gerne indtager i højsædet. Vi står skulder ved skulder med mange fantastiske sorte kvinder, der gennem deres musik har sat et umiskendeligt aftryk i vores kulturhistorie, og som den dag i dag har en enorm indflydelse på vores kollektive musikforståelse og musikarv. Dem vil vi hylde!

De fem kvinder i front vil fejre den banebrydende musik, som har været en essentiel del af de seneste 80 års musikhistorie. Det er en uudtømmelig kilde for inspiration og fascination, som bliver ved med at finde nye veje og udtryk generation efter generation.

Publikum kan glæde sig til at opleve gamle og nye klassikere og ikke mindst det eklektiske lyriske univers fremført i alskens forskellige musikalske konstellationer.

Vær med til en aften som med garanti bliver en enestående oplevelse, når nogle af Danmarks mest særegne stemmer på tværs af genrer går på scenen i Store sal.

Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
Parkering
Du kan bl.a. parkere ved Scandinavian Congress Center og Muskhusets Parkering
Se mere
Garderobe
Du kan opbevare dit overtøj og personlige ejendele i Musikhusets garderober.
Se mere
Gæster med funktionsnedsættelse
Vi har ledsagerordning, kørestolspladser og teleslynge i salene.
Se mere
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede