Kira Skov fortolker Billie Holidays sange

Billie Holidays vidunderlige stemme og hendes uafrystelige nærvær på indspilninger og filmklip påvirker alle fra første bekendtskab. Ingen har præget jazzscenen som Billie og næppe nogen sangerinde, der beskæftiger sig med jazz, soul eller rock kan sige sig fri for at være under indflydelse af denne geniale fortolker. Sangeren Kira Skov er ingen undtagelse. Hun siger:

Jeg har lyttet til Billie Holiday siden mine tidlige teenage år. Jeg fandt en plade med det legendariske, smukke og dragende billede af Billie med den famøse blomst i håret i noget så eksotisk som Fona i Rødovre Centret, da jeg var 13 år gammel. Siden har hun leveret soundtracket til store dele af mit liv.

Kira synger Billie - som Kira

Når man hører nye fortolkninger af de sange, Billie Holiday sang, kommer man let til at sammenligne med de oprindelige indspilninger. Det kan ikke undgås. Når man hører Kira, bliver det dog hurtigt klart, at her er en sanger, der undlader ethvert forsøg på at lyde som Billie Holiday. Kira lyder som Kira, og med sine særegne og personlige fortolkninger bringer hun sange fra 30erne og 40erne ind i nutiden. Sange der har fulgt hende og haft uendelig stor betydning. Kira fortolker dem med stemning, atmosfære og sjælden emotionel dybde.

Med mine fortolkninger forsøger jeg på min egen vis at vække Billies ånd til live for en stund, og det er min store kærlighed og respekt for hendes fortolkninger af nogle af de største klassikere, der er udgangspunktet. Jeg har samtidig selv skrevet nogle sange, som kan supplere Billies materiale. Sange som på sin vis også hylder min store musikalske kærlighed til Lady Day.

Kiras fortolkninger kan høres på hendes anmelderroste album Memories of days gone by fra 2010. Siden da har Kira optrådt med materialet for fulde huse til et utal af koncerter - til stor begejstring for anmeldere og publikum. Lyt til albummet her:

Line up

Kira Skov /vokal
Heine Hansen /klaver
Anders Christensen /bas
Frands Rifbjerg /trommer
Kasper Tranberg /trompet
Ned Ferm /saxofon

Aarhus Jazz Festival i Musikhuset

Under navnet Musikhuset Swinger byder Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset traditionen tro indenfor til en hel uge med masser af jazz i alle afskygninger. Der bliver rig mulighed for at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser - med fri entré til størstedelen af koncerterne.

Aarhus Jazz Festival fylder 13.-20. juli 2024  Musikhuset og resten af byen med de lækreste jazztoner fra danske og internationale musikere.

Programmet for Musikhuset Swinger og Aarhus Jazz Festival 2024 bliver offentliggjort løbende.

Se mere her

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede