Jeff Buckley - Hyldestkoncert poster
Jeff Buckley - Hyldestkoncert poster

Stjernehold hylder legendarisk musik-ikon

Oplev Nicklas Sahl, Silas Bjerregaard, Kira Skov, Bjørn Fjæstad og Ginne Marker, når de sammen går på scenen i Musikhuset og fortolker musikken, mennesket og myten Jeff Buckley.

Enestående debutalbum

I år er der gået 30 år siden udgivelsen af Jeff Buckleys skelsættende album Grace. Det tidløse mesterværk fra stemmen, der forstummede alt for tidligt, men som til stadighed giver genlyd. Albummet udkom i 1994 og blev Jeff Buckleys eneste. Den amerikanske singer-songwriter døde på tragisk vis blot tre år efter udgivelsen af Grace, og inden han nåede at færdiggøre opfølgeren med arbejdstitlen My Sweetheart The Drunk. Dobbeltalbummet udkom dog posthumt i 1998 og cementerede Buckleys helt særlige plads i den moderne musikhistorie.

Eftermæle og hyldest

Jeff Buckley satte et stort aftryk på 90’ernes rockmusik og på eftertiden. Det gælder også for aftenens band på scenen, der tæller bassist Troels Skjærbæk, guitarist Rune Kjeldsen, trommeslager Jesper Lind og Henrik Lindstrand på keys og klaver, som de fleste kender fra rockbandet Kashmir. Lindstrand siger:

"Jeg spillede med i orkestret i VEGA i 1998 til en hyldestkoncert for Jeff Buckley, som døde året inden. Dengang var jeg lige blevet introduceret for hans musikalske univers, som fuldstændig skyllede over mig med al dens intensitet og sjælfuldhed. Når jeg lytter til Grace i dag, er det bemærkelsesværdigt, hvor friskt og vedkommende det stadig lyder. For mig, er det ikke kun en klassiker, men også et af få tidløse værker, som bare er der.”

Det er altså med god grund, at Jeff Buckley og Grace, 30 år efter sin udgivelse, stadig hyldes den dag i dag. Lyt til albummet her:

Lineup

Solister

  • Nicklas Sahl
  • Silas Bjerregaard
  • Kira Skov
  • Bjørn Fjæstad
  • Ginne Marker

Band

  • Troels Skjærbæk, bas
  • Rune Kjeldsen, guitar
  • Jesper Lind, trommer
  • Henrik Lindstrand, keys og klaver

 

Følg Facebook event
Mad & drikke
Klik videre for at bestille
Bestil mad & drikke til Jeff Buckley - Hyldestkoncert
Lignende arrangementer
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede