Mike Stern/Niels Lan Doky/Steve Rodby/Paul Wertico poster
Mike Stern/Niels Lan Doky/Steve Rodby/Paul Wertico poster

Jazzstjerner mødes i Musikhuset

Hverken Niels Lan Doky eller Mike Stern har brug for en introduktion. De er verdenstjerner på hvert deres instrument og har spillet med alle i alle jazzens genrer. Nu skal de stå på den samme scene og lade deres musikalske universer smelte sammen. Taget kommer til at løfte sig på Lille sal, når de to lader kreativiteten få frit løb.      

Mike Stern 

Den amerikanske jazz/fusions guitarist Mike Stern har for længst etableret sig som en af de mest innovative, indflydelsesrige og originale guitarister i sin generation. Da han første gang blev introduceret for et større publikum, som medlem af Miles Davis’ berømte comeback-band i begyndelsen af 1980’erne, lød Mike Sterns meget personlige og forfriskende blanding af rock-, blues- og jazzelementer virkelig som noget, ingen havde hørt før. Hans guitarspil på Miles Davis-albums som Man With The Horn og We Want Miles er legendarisk og sendte chokbølger gennem jazzmiljøet.

Niels Lan Doky 

Udover at optræde, arrangere, komponere og producere musik har Niels Lan Doky arbejdet som filminstruktør, forfatter, spillestedsejer, foredragsholder og slået til ridder af HM Dronning Margrethe. Den Internationale presse har kaldt ham "den bedste pianist i sin generation" og "en af de vigtigste europæiske pianister i de sidste, nu 50 år." Han har optrådt på verdens mest prestigefyldte scener og samarbejdet med de største jazz-ikoner: Pat Metheny, Michael Brecker, David Sanborn, Ray Brown, Al Jarreau og mange flere.

Steve Rodby og Paul Wertico

Denne aften bliver også en sjælden lejlighed til at opleve bassisten Steve Rodby og trommeslageren Paul Wertico, der tilsammen udgør en af den moderne jazzhistories mest ikoniske rytmegrupper. De opnåede bred international anerkendelse som langvarige medlemmer af Pat Metheny Group, som de begge blev en del i begyndelsen af 1980’erne. Rodby/Wertico-lyden er en essentiel og integreret del på nogle af de største mesterværker i Pat Metheny Groups diskografi.
Paul Wertico var medlem af gruppen i næsten to årtier og nåede at vinde syv Grammy's, adskillige guldplader, utallige priser og spillede trommer og percussion på David Bowies hit (med Pat Metheny Group), This Is Not America. Steve Rodby forblev i gruppen i tre årtier og begyndte tidligt at producere plader både for gruppen og for andre kunstnere, hvilket har bragt hans totale antal Grammys op på 15.

Niels Lan Doky International Jazz Collective er en sammenslutning af prominente musikere fra Europa, Nordamerika og Sydamerika, som mødes regelmæssigt for at præsentere unikke og eksklusive jazzkoncerter, der ikke kan høres nogle andre steder. 

Line up

Mike Stern – guitar
Niels Lan Doky – klaver
Steve Rodby – bas
Paul Wertico – trommer

Følg Facebook event
Mad & drikke
Der er ingen menuer eller pausedrinks til det valgte arrangement. Se hvad Musikhusets café tilbyder.
Se muligheder
Lignende arrangementer
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede