Brasiliansk og dansk i suveræn forening

Oplev én af tidens mest spændende fortolkere af samba, bossanova og den brasilianske populærmusik, Rosàlia De Souza i Musikhuset.

Rosàlia De Souzas stemme og optræden er selve essensen af hendes fødeby Rio de Janeiro i 60’erne tilsat en moderne sensibilitet og energi. Hun har arbejdet med nogle af de største navne i brasiliansk musik (Marcos Valle, Toco, Roberto Menescal). Samtidig har hun arbejdet tæt sammen med nogle af Europas bedste musikere og udgivet 13 album i eget navn. 

Quarteto 55º

Rosàlia rejser over hele verden, og 55º refererer til Københavns breddegrad, hvor koncertens musikerne har deres base. Quarteto 55º består foruden Rosàlia af mestertrommeslageren Jonas Johansen, der også er ekspert i brasiliansk musiktradition. Pianist Peter Rosendal kombinerer folke- verdens- og jazzmusik på en helt unik måde og har både indspillet og boet i Brasilien. Samt Graig Earle, der er kendt for sit virtuost understøttende basspil med varm lyd og rytmisk overskud. De tre herboende musikere har desuden spillet hundredvis koncerter sammen på tværs af grupper, fra Chris Minh Doky Trio over Nancy Harms til Line Kruses Grupper.

Rosàlia blev introduceret til Jonas Johansen i 2017 på Jazzhus Montmartre, og de to opdagede straks, at de var et stærkt musikalsk match. Siden har kvartetten spillet et hav af koncerter med enormt positive reaktioner på festivaler og spillesteder rundt i Danmark og Sverige.

Line-up

Rosàlia De Souza - vokal
Peter Rosendal - klaver
Graig Earle - kontrabas
Jonas Johansen - trommer
Jakob Buchanan - trompet

Lyt til Rosàlia De Souzas seneste album Inspirada fra 2022 her:

Musikhusets jazzklub

Koncerten med Rosália De Souza Quarteto er en del af JazzKlubben. JazzKlubben er Musikhusets tilbud til musik- og jazzelskere, der gerne vil swinge med, der hvor det sker. Som medlem får du unikke fordele, rabat  og adgang til hyggelige lukkede arrangementer. I foråret 2024 tilbyder vi fire sublime livekoncerter med danske og udenlandske navne i JazzKlubben. Medlemsprisen er 1.300 kr. for alle fire koncerter, du sparer 340 kr. og får dermed cirka den ene koncert gratis.

Læs mere om JazzKlubben 

Følg Facebook event
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede