Hjemmeside Beskæring (4)

Da billetterne til årets oplevelse blev smidt ud efter sønnens fest

Politikeren Lars P. Gammelgaard var vild med Liza Minelli og købte billetter lang tid før koncert i Aarhus. Men pludselig var de væk.

Tekst: Hans Petersen 

Det var virkelig en stor aften for familien Gammelgaard. Far Lars P. Gammelgaard var politisk ordfører for de konservative i Folketinget, og han var passioneret fan af Liza Minelli. Så da det blev annonceret, at hun ville komme til Aarhus dengang i 1991, var han ikke sen til at købe billetter. Og i god tid. 

Han tog børn og svigersøn med. 

Datteren, journalisten Marie Louise var gift med advokaten Poul Gade, og sønnen Frederik var bare 18 år og gik i gymnasiet. De var alle inviteret til den store aften med den amerikanske sangerinde. 

”Min far var ellevild, og han købte billetter til både Musikhuset i Aarhus og Falkonér Salen på Frederiksberg, hvor min mor Lene skulle med,” fortæller Frederik Gammelgaard. 

Alle glædede sig, og så var oplevelsen i Aarhus tæt på at gå i vasken. 

Familien Gammelgaard ved Liza Minelli- koncerten i Aarhus. Fra venstre sønnen Frederik Gammelgaard, daværende svigersøn advokat Poul Gade, Lars P. Gammelgaard og datteren Marie Louise Gammelgaard. Foto: Axel Schütt

Præcis placering 

”Min far havde mildt sagt en del papirbunker liggende i vores hus på Paludan Müllers Vej. Selv om det kunne rode, var der noget, han havde styr på: koncertbilletterne. Han vidste præcis, hvor de lå,” fortæller Frederik Gammelgaard, der i dag er direktør i Skanderborg Kommune. 

Han nød ungdommens frie liv dengang og havde fået lov til at holde sin 18 års fødselsdag for sine venner i sommeren 1991 og lang tid før koncerten, som var 7. oktober 1991. 

”Bare jeg ville sørge for at rydde op, var det ok at holde festen. Den gik fantastisk, og vi dansede og sang til den lyse morgen. Selvfølgelig sørgede jeg for en grundig oprydning. Men så skete det: da min far ville finde billetterne søndagen før koncerten, var de væk. Han vidste jo præcis, hvor de lå. Nu var vi alle under mistanke, men jeg kunne pludselig godt huske, at jeg nok havde smidt den bunke papirer ud efter fødselsdagen. Problemet var, at man ikke kunne genskabe billetterne, som man kan i dag,” fortæller Frederik Gammelgaard. 

Gode råd var nu dyre i familien. Ingen vidste, hvilke pladser, de havde købt. 

I får de fire ledige 

”Min far ringede til Musikhuset og fik en super service. I kommer bare, sagde de. Der er udsolgt. Vi lukker alle ind i salen, og så må der jo være fire pladser tilbage til jer, var beskeden,” fortæller den dengang unge mand med meget røde ører. 

Sådan gik det. Alle kom ind i salen, og de fik de fire ledige pladser. 

”Selv husker jeg ikke så meget fra koncerten, ud over at Liza Minellis hund kom ind til sidst, men min far var vildt begejstret, og han forklarede, at koncerten i Aarhus var langt bedre end den, Minelli gav i Falkonér Salen. Man kunne mærke, at hun kunne lide Aarhus, sagde min far med stolthed,” forklarer den nu 48-årige søn. 

Liza Minnelli sluttede showet med at få sin medbragte terrier, den logrende Lily, ind på scenen. Sangen druknede næsten i bifald og begejstrede tilråb. Foto: Axel Schütt 

Læs artiklen om Liza Minnelli i Musikhuset

Det ”vigtige” møde 

Der knytter sig en anden sjov og pudsig historie til oplevelsen i Aarhus, fortæller Frederik Gammelgaard. 

”Min far var til møde på Christiansborg den dag, og i mødet deltog også Aarhus’ borgmester Thorkild Simonsen. Undervejs sagde min far, at han skulle nå en bestemt flyver, for han havde et vigtigt møde i Aarhus om aftenen – det var naturligvis koncerten, men det sagde han ikke. Thorkild Simonsen brød ind og sagde, at han absolut skulle med samme fly. De fulgtes ad i flyveren, men talte ikke om koncerten. Og da vi kom ind i salen, var vores fire pladser lige ved siden af Thorkild Simonsen og hans hustru Edny. Så det kan nok være, der blev grinet ad det ”meget vigtige” møde,” siger Frederik Gammelgaard.

 

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede