WKB

Magiske musikalske møder

Nye musikalske venskaber opstår i efteråret, når to forskellige koncertrækker er på programmet i Musikhuset. I de kommende måneder kan du opleve hele fem unikke musikalske topmøder, når Who Killed Bambi og Aarhus Jazz Orchestra mødes med forrygende danske og internationale solister.

Hvad sker der, når et klassisk strygerensemble sættes sammen med stærke solister fra popmusikken?

Det fik vi allerede svar på i foråret, da Who Killed Bambi gav koncert med forsangeren fra Hymns from Nineveh, Jonas Petersen. Publikum kom ud fra koncerten med armene over hovedet, mens GAFFAs anmelder kvitterede med hele fem stjerner. Det var ren musik-magi.

Musikhuset gentager succesen to gange hen over efteråret, hvor Who Killed Bambi, bestående af seks seje klassisk uddannede kvindelige musikere, sætter helt ny og smuk lyd til Katinkas popmusikalske hverdagsbetragtninger og Fallulahs pop-brag. Det bliver kendte sange og ny eventyrlig musik for et forhåbentligt nysgerrigt publikum.

”Når du skræller trommer, bas og guitar væk, så kun kernen - melodi og tekst står tilbage - og giver dem et nyt udtryk i en helt ny konstellation kun med strygere og sangeren, så er det pludselig andre ting i musikken, man lægger mærke til og andre ting, der kommer til udtryk. Det kan tage publikum med på en ny, spændende rejse, og det er netop meningen med disse koncerter,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe
Uggerhøj.

Randy Brecker og Teitur med masser af jazz

Aarhus Jazz Orchestra har de seneste år været et fast programpunkt i Musikhuset under den årlige jazzfestival. I år udvides samarbejdet med yderligere tre koncerter med solister fra ind- og udland.

I september kan du opleve Aarhus Jazz Orchestra med verdensstjernen Randy Brecker, der har indspillet med både Springsteen, Sinatra og Zappa, foruden sit eget orkester The Brecker Brothers. I november tager Aarhus Jazz Orchestra på musikalsk opdagelsesrejse i Teiturs vidunderlige lyriske og melodiske farvand og omdanner hans smukke sange til nye, storladne arrangementer.

Sæsonens tredje koncert er en ægte nyskabelse. Aarhus Jazz Orchestra og hjerneforsker og bassist Peter Vuust holder et koncertforedrag, hvor de undersøger, hvad der sker i vores hjerne, når vi hører musik.

”Vi er glade for, at Musikhuset kan være stedet, hvor musikere mødes og samarbejder. Vi vil gerne give ekstraordinære oplevelser, der overrasker og rører publikum. Her er der nogle gode muligheder, hvor musikken vokser og foranderer sig.” siger Jeppe Uggerhøj.

Er du blevet inspireret? Så læs mere om koncerterne her. 

Fallulah og Who Killed Bambi d. 29/8 

Katinka og Who Killed Bambi d. 10/10

Randy Brecker, Mats Holmquist og Aarhus Jazz Orchestra d. 19/9

Teitur og Aarhus Jazz Orchestra d. 21/11

Peter Vuust og Aarhus Jazz Orchestra d. 27/11

Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede