Lydmor Cred.Thorstenschultz
09/12-2022

12 suveræne solister og stærkt strygerensemble

Who Killed Bambi, tre pigekor og en perlerække af nyskabende og interessante sangere slutter året af med en episk koncert i Musikhuset

Det aarhusianske strygerensemble Who Killed Bambi har de seneste år spillet en række intime, populære og anmelderroste koncerter med bemærkelsesværdige og spændende solister i Musikhuset. Det samarbejde kulminerer i december ved en stort anlagt koncert med 12 artister, tre pigekor og spektakulær lysscenografi.

”Der venter Musikhusets gæster en unik og ekstraordinær musikalsk aften. Et spændende møde mellem klassisk og rytmisk musik, hvor 12 meget personlige og dygtige solister opfører deres numre på en helt ny måde lige for øjnene af publikum”, siger Musikhusets kunstneriske chef Jeppe Uggerhøj

Ekstraordinær musikalsk aften

Da Aarhus i 2017 var Europæisk Kulturhovedstad, bidrog Who Killed Bambi til fejringen med koncertrækken 12. Her spillede ensemblet 12 koncerter med 12 forskellige kunstnere, hver gang i nye omgivelser. Det blev fundamentet til det nye album af samme navn, 12. På albummet optræder Who Killed Bambi som eneste akkompagnement til 12 stærke, nordiske kunstnere og deres originale materiale.

Det er dette album Who Killed Bambi opfører live i Musikhuset som en del af Music City Aarhus 2022.

”Det er vores hidtil største koncert, og vi glæder os enormt meget til at stå på scenen med 12 suveræne artister tilsat kor og spektakulær lyskunst. Vi har arbejdet med alle detaljer for at skabe en ganske særlig aften. Det håber vi publikum kommer til at mærke,” siger Mette Dahl Kristensen, der er hovedpersonen bag Who Killed Bambi.

Solisterne er: Lydmor, Sebastian Wolff (Kellermensch), Asbjørn, Jenny Wilson (SE), Ida Wenøe, Peter Wangel, Julie Maria, Bjørn Fjæstad , Sandra Kolstad (NO), Therese Aune (NO), Jonas H. Petersen (Hymns from Nineveh) og Kaspar Kaae.

Koncerten afholdes søndag den 18. december 2022 i Store Sal i Musikhuset Aarhus.

Helhedsoplevelse med spektakulær lyskunst

Den visuelle del af koncerten er lagt i hænderne på det innovative kunstnerkollektiv Vertigo, der bygger en lysinstallation op i Musikhusets Store sal. Derudover deltager de tre aarhusianske pigekor Maestra, Aarhus Pigekor og Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor i koncerten.

Foruden musikken af de 12 solister vil der blive spillet instrumental strygermusik fra Who Killed Bambis andet album, samt helt ny musik skrevet af Mette Dahl Kristensen specielt til anledningen.

Koncerten er generøst støttet af Kirsten og Gunnar Fonden.

Om Who Killed Bambi

Drevet af en musikalsk nysgerrighed, og af en trang til at eksperimentere og søge grænser, har det aarhusianske strygerensemble Who Killed Bambi tryllebundet publikum siden deres debut i 2009. Ensemblet af klassisk uddannede musikere har medbragt deres elegance, integritet og legesyge til et væld af samarbejder, med musikere fra vidt forskellige musikalske universer.

Who Killed Bambi består af Mette Dahl Kristensen Anna Jalving, Silke Ekmann Kidholm, Sophia Larsdotter, Mathilde Helding, Benedikte Borum og Frederik Sakham.

Ensemblet har arrangeret musik for, samt optrådt og indspillet med etablerede kunstnere som Father John Misty, Oh Land, Rod Stewart, Mads Langer, Steffen Brandt og mange andre.

Pressebilleder
Størrelse: 3500 x 2625 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5337 x 3557 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 1448 x 1448 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5079 x 3386 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 875 x 625 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 1380 x 775 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3648 x 3648 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5427 x 3392 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3000 x 2000 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 960 x 960 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 750 x 500 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3744 x 3744 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3000 x 3665 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede