Direktør Jan Christensen foto David Bering (1)
04/09-2023

Aarhus Kommune fastansætter Musikhusdirektør

Efter ni år på åremålskontrakt er Jan Christensen blevet fastansat i sin stilling som direktør i Musikhuset Aarhus. Det sker samtidig med, at Musikhuset kan fejre det højeste billetsalg nogensinde.

Ved årsskiftet kan Jan Christensen, når hans nuværende kontrakt i Musikhuset udløber, sætte sig i sædet som fastansat direktør. Magistraten i Aarhus Kommune har i dag mandag tiltrådt fastansættelsen.

Musikhuset er et af byens kulturelle flagskibe, og Jan har i den grad leveret i de første ni år ved roret både på den kunstneriske udvikling af huset og i forhold til en sund økonomisk drift. Jeg er superglad for, at Musikhuset og Jan kan fortsætte den fantastiske udvikling, som huset er inde i. Fastansættelsen af Jan som direktør vil sikre en kontinuitet og fortsat udvikling, så aarhusianerne fortsat kan se frem til store og spændende oplevelser i hele byens musikhus,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Musikhuset har under Jan Christensens ledelse oplevet en markant vækst. Omsætningen er steget fra 68,5 mio. kroner i 2013 til 118,5 mio. kroner i 2022. Tilsvarende med billetsalget, der i dag ligger omkring 50 procent over niveauet for 10 år siden. Men direktøren har ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene som fastansat.

Jeg er både glad og stolt over at kunne fortsætte i Musikhuset. Sammen med mine gode, dygtige og passionerede kolleger og vores mange engagerede kunstnere og samarbejdspartnere, er jeg helt tryg ved, at vi kan fortsætte den flotte udvikling, Musikhuset har haft siden etableringen for 40 år siden. Vi står eksempelvis overfor en meget spændende omdannelse af området i og omkring Musikhusparken, som besidder stort potentiale for både byens borgere, turister, kulturinstitutioner og kunstnere. Og så er det jo bare skønt, at jeg fortsat kan bruge min energi i et hus, der spænder fra de yngste talenter til de største verdensstjerner og masser af glade gæster. ” siger direktør i Musikhuset Aarhus Jan Christensen.

Musikhuset blev ligesom landets øvrige kulturinstitutioner ramt økonomisk af nedlukningen under covid-19, men er kommet utroligt stærkt tilbage. I de første seks måneder i år har Musikhuset oplevet det største billetsalg nogensinde i husets 41-årige historie. 169.179 billetter blev der solgt i det første halvår af 2023. Til sammenligning var den hidtidige rekord fra 2019 på 143.008.

 

Pressebilleder
Størrelse: 5906 x 3937 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3937 x 5906 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5906 x 3937 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede