1920 1980 Best Of ECG 2019 © Jonas Persson (16)
25/05-2022

Europas største korfestival til Aarhus

Musikhuset bliver centrum, når European Choir Games samler tusindvis af korsangere fra hele verden i Aarhus.

Aarhus bliver vært for den sjette udgave af European Choir Games i 2025. Op mod 8.000 korsangere kommer i sommermånederne til at fylde byen med skønsang. På programmet er et overflødighedshorn af koncerter, konkurrencer, workshops og kulturel udveksling mellem kor fra hele verden.

”Aarhus er internationalt kendt som vært for store kulturbegivenheder – og vi er derfor også glade for at kunne modtage kordeltagere fra hele verden. Musikken kan noget helt specielt - den kan samle og skabe fællesskaber på tværs af kulturer og på tværs af landegrænser - og så bringer den ikke mindst liv i byen til glæde for byens borgere og gæster. Vi glæder os allerede,” siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune.

Musik skaber sundhed og fællesskab

I 2017 var verdens øjne rettede mod Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. I år samler Music City Aarhus 2022 byen om musikken. Og i 2025 er det altså internationale kor i massevis, der indtager Danmarks næststørste by ved European Choir Games. Korfestivalen er den europæiske udgave af World Choir Games, der er kendt som de olympiske lege for kormusik.

”European Choir Games vil sammen med Musikhuset Aarhus skabe et helt særligt fællesskab. Aarhus er en musikby, og i år bærer byen titlen ”Music City Aarhus 2022”. Jeg vil gerne styrke musikken, da den er en del af byens DNA. Vi ved, at det at synge sammen er godt for både den fysiske og mentale sundhed, og festivalen kommer til at samle hele byen om at synge. Derfor glæder jeg mig meget til European Choir Games i 2025,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Stolt tradition for kormusik i Aarhus

Aarhus er internationalt anerkendt som en by med en stolt tradition for kormusik. Et af de kor, der har markeret sig internationalt, er aarhusianske Vocal Line, der i årtier har leveret kormusik i verdensklasse og vandt konkurrencen Eurovision Choir 2019 ved netop European Choir Games.

Værtskabet er en kæmpe cadeau til Aarhus og en understregning af byens fornemme position som en af Europas mest betydningsfulde korbyer. Aarhusianske kor har markeret sig stærkt ved konkurrencer ude i verden med såvel klassisk som rytmisk kormusik, ligesom byen er vært for flere store internationale begivenheder for kormusik,” siger Jens Johansen, dirigent for Vocal Line og stifter af Aarhus Vocal Festival.

Verdens førende korarrangører

Bag den europæiske korfestival står tyske Interkultur, der er de førende i verden til at organisere internationale korfestivaller og konkurrencer. Flere end 10.500 kor og op mod 450.000 korsangere har gennem årene deltaget i European Choir Games samt World Choir Games og andre begivenheder, som Interkultur arrangerer.

”Festivalen giver et stort og tiltrængt boost til den europæiske og internationale korscene. Ny motivation, nye mål og mulighed for at planlægge frem i tiden, hvilket er noget, som mange kor har ekstra meget behov for i denne tid”, siger Günter Titsch, der er præsident for Interkultur.

I 2023 er svenske Norrköping vært for festivalen, der tidligere har været afholdt i Østrig, Tyskland, Sverige og Letland. Korfestivalen kommer i 2025 til Aarhus i perioden fra den 28. juni til den 6. juli.

Hent billeder fra tidligere udgaver af European Choir Games

 

 

Pressebilleder
Størrelse: 5782 x 3860 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5782 x 3860 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5760 x 3840 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 4177 x 1860 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3872 x 2592 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 4108 x 2825 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede