1920 1980 GNAGS 2022 Fotokredit Per Lange
11/04-2022

Festugeåbning udsolgt på få dage

Billetsalget til den uofficielle åbning af Festugen er brandvarmt. 8000 billetter solgt på fem dage

Der er fuld tryk på billetsluserne til GNAGS’ uofficielle festugeåbning. Koncerten blev udsolgt på blot fem dage, og 8.000 gæster kan nu glæde sig til en tætpakket og unik oplevelse under åben himmel i Musikhusparken.

”Det er dejligt at opleve aarhusianernes varme opbakning til Festugen. Den uofficielle åbning er en tradition, som byen har taget til sig. Det forpligter, og vi lover at gøre vores ypperste sammen med Peter og alle vennerne for at skabe den skønneste aften i smukke rammer,” siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

Det er Aarhus Festuge, Musikhuset, SPOT Festival og Music City Aarhus 2022, der er gået sammen om at skabe en ekstraordinær oplevelse aarhusianerne og byens gæster.

GNAGS lægger op til en helt særlig aften med fest, farver og overraskelser. Det legendariske band med energiske Peter A.G. i front inviterer musikalske legekammerater med på scenen til et brag af en uofficiel åbning af Aarhus Festuge den 25. august kl. 20. Aftenen bliver et genhør med et frodigt kapitel i Aarhus’ musikalske historie tilsat et spektakulært visuelt show.

GNAGS’ historie er tæt forbundet til Aarhus. Bandet boede sammen i et kollektiv i Haraldsgade i Viby, da de udkom med debutpladen På vej i 1973. Det blev startskuddet til, at GNAGS kom til at spille en hovedrolle i den bølge af bands, der i 80’erne gjorde Aarhus til Danmarks musikhovedstad. Også pladeselskabet Genlyd og Feedback-studiet opstod i kollektivet i Haraldsgade og blev et epicenter for ny, dansk musik. GNAGS er højaktuel med deres nye single Fugl Fønix Fra Skodborg, som udkom for få dage siden.

Hvem, der står på scenen foran tusindvis af mennesker den aften, er fortsat en hemmelighed. Men det bliver sangere og musikere, som GNAGS har arbejdet sammen med gennem tiden, og det bliver en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.

Aarhus står sammen om musikken

2022 er et ganske særligt musikår i Aarhus, hvor kulturinstitutionerne står sammen om at kickstarte kulturen efter to års tumult med corona. Musikhuset fylder 40 år, Music City Aarhus 2022 løber af stablen og Aarhus Festuge og SPOT Festival fylder igen byen med glæde, kultur og koncerter. Det har fået de fire markante kulturaktører til at gå sammen om at samle danskerne til ekstraordinære liveoplevelser. GNAGS’ Aarhus-historie er det seneste af i alt tre projekter, som samarbejdet udmønter sig i.

Tidligere har samarbejdet mellem de aarhusianske kulturinstitutioner løftet sløret for endagsfestivalen Life is Live Festival, der finder sted på dagen for Musikhusets 40-års fødselsdag den 27. august. Samarbejdet byder også på en unik koncertaften under navnet Back on the SPOT, med fokus på navne, der er blevet store, og som har et tæt forhold til SPOT Festival. De optræder den 5. maj i Musikhusparken sammen med nye, sprudlende navne på danske musikscene.

Salling Fondene bakker op om den fælles indsats for at genrejse kulturen med en fornem donation på i alt 2.165.000 kroner.

Pressebilleder
Størrelse: 2048 x 1365 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede