1920 1980 GNAGS 2022 Fotokredit Per Lange
04/04-2022

Legendarisk aarhusband åbner årets Festuge

GNAGS inviterer musikalske legekammerater med på scenen til et brag af en uofficiel åbning af Aarhus Festuge

Der er ekstra meget at fejre i år. Musikhuset fylder 40, SPOT Festival og Aarhus Festuge er tilbage for fuldt blus og musikkens fejringsår i byen, Music City Aarhus 2022, er i fuld gang.

Derfor lægger GNAGS op til en helt særlig aften med fest, farver og overraskelser. Det legendariske band med energiske Peter A.G. i front tyvstarter Festugen under åben himmel i Musikhusparken.

”Gennem musikken vil vi tage publikum med igennem GNAGS’ Aarhus-historie. Vi vil spille alle sangene, sådan som de originalt blev lavet inklusiv alle solister og venner, GNAGS havde med på indspilningerne. Vi inviterer med til et festligt genhør med et frodigt kapitel af Aarhus’ rockhistorie i et spektakulært visuelt show”, siger Peter A.G.

GNAGS’ historie er tæt forbundet til Aarhus. Bandet boede sammen i et kollektiv i Haraldsgade i Viby, da de udkom med debutpladen På vej i 1973. Det blev startskuddet til, at GNAGS kom til at spille en hovedrolle i den bølge af bands, der i 80’erne gjorde Aarhus til Danmarks musikhovedstad. Også pladeselskabet Genlyd og Feedback-studiet opstod i kollektivet i Haraldsgade og blev et epicenter for ny, dansk musik.

Hvem, der står på scenen foran tusindvis af mennesker den aften, er fortsat en hemmelighed. Men det bliver sangere og musikere, som GNAGS har arbejdet sammen med gennem tiden, og det bliver en koncertoplevelse ud over det sædvanlige.

Aarhus står sammen om musikken

Music City Aarhus 2022, Musikhuset Aarhus, SPOT Festival og Aarhus Festuge er gået sammen om at skabe en ekstraordinær oplevelse for aarhusianerne og byens gæster ved den uofficielle åbning af Festugen.

”I Aarhus står vi sammen om at skabe en fed kulturby. Vi vil gerne sende et klart signal om, at kulturen er tilbage og fejre, at vi igen kan stå skulder ved skulder og rocke med på den musik, vi elsker. Sommersol, Festuge og GNAGS med venner. Det er da den perfekte anledning til at komme ud i selskab med dem, vi holder allermest af”, siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

2022 er et ganske særligt musikår i Aarhus, hvor kulturinstitutionerne står sammen om at kickstarte kulturen efter to års tumult med corona. Musikhuset fylder 40 år, Music City Aarhus 2022 løber af stablen og Aarhus Festuge og SPOT Festival fylder igen byen med glæde, kultur og koncerter. Det har fået de fire markante kulturaktører til at gå sammen om at samle danskerne til ekstraordinære liveoplevelser. GNAGS’ Aarhus-historie er det seneste af i alt tre projekter, som samarbejdet udmønter sig i.

”Festugen og den særlige Festugestemning vender tilbage for fuld kraft, og i Music City-året skal vi hylde lyden af Aarhus og feste til tonerne af det, Peter AG så præcist kalder et frodigt kapitel. Sammen med GNAGS tager vi på en slingretur gennem den aarhusianske musikhistorie og med Aros og vores smukke rådhus som ramme, er jeg sikker på, at vi får den skønneste sensommeraften sammen”, siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

Den uofficielle åbning af Festugen finder sted torsdag den 25. august kl. 20. Billetterne til koncerten bliver sat i salg torsdag den 7. april kl. 10.

Tidligere har samarbejdet mellem de aarhusianske kulturinstitutioner løftet sløret for endagsfestivalen Life is Live Festival, der finder sted på dagen for Musikhusets 40-års fødselsdag den 27. august. Samarbejdet byder også på en unik koncertaften under navnet Back on the SPOT, med fokus på navne, der er blevet store, og som har et tæt forhold til SPOT Festival. De optræder den 5. maj i Musikhusparken sammen med nye, sprudlende navne på danske musikscene.

Salling Fondene bakker op om den fælles indsats for at genrejse kulturen med en fornem donation på i alt 2.165.000 kroner.

Pressebilleder
Størrelse: 2048 x 1365 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede