1920 1980 Malkovich (42)
25/09-2023

Malkovich udskyder forestillinger

Den amerikanske stjerneskuespiller John Malkovich udskyder sine forestillinger i Aarhus til september.

Den populære musikteaterforestilling The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer med Hollywood-stjernen John Malkovich i hovedrollen rykker af personlige årsager fra januar til september 2024. Samtidig sætter Musikhuset en ekstra forestilling i salg, så endnu flere får mulighed for at opleve superstjernen helt tæt på.

De to oprindelige forestillinger, der blev udsolgt på få minutter, rykker til lørdag den 28. september. Alle, som har købt billet, bliver tilbudt billetter på den nye dato. Ekstraforestillingen den 29. september bliver i første omgang tilbudt alle dem, som har skrevet sig på venteliste. Hvis der er billetter tilbage bliver de sat offentligt i salg torsdag den 28. september kl. 10.

Det er første gang en af vor tids største skuespillere kan opleves i Danmark som den østrigske seriemorder Jack Unterweger. I musikteaterforestillingen The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer indtager John Malkovich hovedrollen, når han træder op på scenen i Musikhuset i selskab med to sopraner og et klassisk ensemble.

Humor og fuldtonet ondskab

Forestillingen er baseret på den virkelige historie om den berygtede seriemorder Jack Unterweger, der blev kendt som Østrigs Jack the Ripper. Han blev løsladt fra sin livstidsdom efter bare 15 år bag tremmer. Det skete efter pres fra en række højprofilerede intellektuelle, der hyldede de digte, skuespil og noveller, Unterweger skrev i sin celle. Man mente ovenikøbet, at Unterweger var et skoleeksempel på, at selv den værste forbryder kan forbedres gennem kunst.  Da Jack Unterweger kom ud, var han en feteret mediestjerne. Sideløbende fortsatte han med at dræbe uskyldige kvinder i både USA og Europa. Indtil han omsider igen kom for retten og begik selvmord samme dag, dommen faldt.

Forestillingen fik premiere i USA i 2008 og har siden med stor succes turneret i det meste af verden. Forestilling fik et dansk twist, da operasangeren Louise Fribo fra 2010 til 2011 stod overfor Hollywoodstjernen Malkovich på scenen som den ene af de to sangere i stykket.

En af vor tids største

Den amerikanske skuespiller John Malkovich er en af vor tids største. Han har medvirket i mere end 70 film og tv-serier og modtaget et hav af anerkendelser. Han er desuden kendt for sin karismatiske og blændende sceneoptræden.

The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer er en fantastisk hybrid mellem teatermonolog, opera og klassisk musik tilsat grovkornet humor. På scenen i Musikhuset er foruden John Malkovich det klassiske ensemble Orchester Wiener Akademie og de to sopraner Chen Reiss og Susanne Langbein, der spiller og synger berømte operaarier af Mozart, Vivaldi og Haydn.

Musikken ledsager Unterwegers foruroligende tilståelser og skildrer subtilt både den kvindelige sårbarhed og fortvivlelse og morderens raseri og begær. Hele tiden pakket ind i den uhyggelig dobbelthed af humor og vold. "Kender Dr. Jekyll Mr. Hyde?" spørger Jack Unterweger, før han kvæler en sopran i hendes egen bh.

Forestillingen kan opleves lørdag den 28. september kl. 15 og 19.30 samt søndag den 29. september kl. 19.30 i Musikhusets Store sal.

Pressebilleder
Størrelse: 4158 x 2771 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 6582 x 4387 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 6516 x 4343 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 8197 x 5465 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 7506 x 5003 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 8181 x 5454 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3918 x 5718 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 4128 x 5412 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede