2 Brug Denne
18/01-2022

Musikhuset fylder 40: Jubilæumsprogram skyder festen i gang

Musikhuset skyder jubilæumsfesten i gang med et stort anlagt program, der løfter sløret for ekstraordinære musikalske godbidder, fødselsdagsfestival og finurlige overraskelser for husets gæster.

Musikhuset Aarhus har i fire årtier gjort musikelskeres drømme til virkelighed ved at præsentere de dygtigste danske og internationale kunstnere live på scenen. Det er over årene blevet til utallige legendariske liveoplevelser, og Musikhuset har bidraget markant til at placere Aarhus som en central og sprudlende kulturby.

Det kalder på en kæmpe fejring. Musikhuset skyder feståret i gang med lanceringen af et ekstraordinært jubilæumsprogram.

”Vi har brug for fællesskabet og livemusikken mere end nogensinde. Vi vover pelsen og sigter højt, når vi fejrer kulturens genåbning og Musikhusets 40-års jubilæum. Vi glæder os til at byde velkommen til et ganske særligt år i Musikhuset, hvor vi kigger tilbage på husets stolte historie og sætter retningen for fremtidens musikhus,” siger Musikhusets direktør Jan Christensen.

Danmarks første og Nordens største musikhus

Den 27. august 1982 blev Musikhuset Aarhus indviet som det første musikhus i Danmark og det største i hele Norden. I 2007 blev huset udvidet til at rumme et musikkonservatorium, et børneteater og særlige rammer for symfonisk musik, kammermusik og rytmisk musik. Det har siden dannet skole for opførelsen af danske musikhuse og begejstret danskerne med en perlerække af de største internationale stjerner.

Leonard Cohen, The Beach Boys, Tina Turner, Placido Domingo, Liza Minelli, Crosby, Stills & Nash, Ray Charles, Herbie Hancock, Stan Getz, Daniel Barenboim og Bob Dylan er blot et lille udpluk af store stjerner, som har stået på scenen.

Ekstraordinært jubilæumsår

Siden åbningen har Musikhuset været i konstant udvikling, så det nu danner ramme om et overflødighedshorn af fede liveoplevelser for husets op mod en million årlige besøgende. Det afspejler programmet for jubilæumsåret, der byder på verdensstjerner, store danske kunstnere, nye gæsteoplevelser, unikke samarbejder og en håndfuld hemmeligheder.

”Vi præsenterer et program der i dén grad vinker farvel til corona. Det er ambitiøst, eksperimenterende og byder på nye, spændende samarbejder. Vi har valgt at fejre vores jubilæum hele året igennem, hvor vi byder på koncerter, oplevelser og markeringer, som på en eller anden måde stikker af fra det normale,” siger Musikhusets kunstneriske chef Jeppe Uggerhøj.

Masser af store stjerner og fede musicals

Musikhuset har proppet jubilæumsprogrammet med verdensstjerner som Anna Netrebko, Rufus Wainwright, Ray Chen & The Knights, Cécile McLorin Salvant og Diana Krall.

Programmet byder også på en perlerække af de største danske kunstnere som Mads Langer, Tina Dickow, kongelige balletdansere, Det Kongelige Kapel, Marie Key, Annika Aakjær og mange flere. Læg dertil nye, spændende musicals som She Loves You med The Beatles’ forrygende sange samt Susanne Bier og Thomas Helmigs Den Skaldede Frisør. Publikum kan også glæde sig til Star Wars-filmkoncert med Aarhus Symfoniorkester og Den Jyske Operas 75 års jubilæumsforestilling Greven af Luxembourg.

Ny festival og finurlige overraskelser

På selve fødselsdagen den 27. august holder Musikhuset et brag af en endagsfestival. Under titlen Life is Live Festival summer alle husets sale af fed musik, og det er endda til 80’er priser. Oplev blandt andre Efterklang med Sønderjysk Pigekor, Pernille Rosendahl + Mina Okabe, Soleima & Live Strings, Velvet Volume, Blaue Blume og KH Marie.

Musikhuset har derudover håndplukket 40 arrangementer, som præsenterer bredden og kvaliteten i programmet. De får et særligt jubilæumslogo og bliver fyldt med overraskelser. Hvis du har billet til et jubilæumsarrangement, kan du være blandt de heldigt udvalgte, som får gratis drinks i pausen, bliver inviteret til V.I.P arrangement i Dronningelogen eller hentet privat og kørt til Musikhuset med musikhusdirektøren som chauffør.

Til en fødselsdag skal der være overraskelser. Derfor har Musikhuset endnu en håndfuld hemmeligheder i ærmet. De specielle fødselsdagsarrangementer bliver meldt ud løbende og kommer både til at hylde Musikhusets historie og danne ramme om stærke liveoplevelser for husets gæster fra nær og fjern.

Musikhusets 40-års jubilæumsprogram er på gaden nu. Det bliver omdelt i 145.000 eksemplarer. Hvis du ikke modtager det med posten, kan du hente eller bestille et eksemplar i Musikhuset. Alle arrangementer er naturligvis tilgængelige på Musikhusets hjemmeside.

Gå på opdagelse i det nye program 

Udvalgte højdepunkter fra jubilæumsprogrammet

Mew og Danmarks Underholdningsorkester, 5/2
Madeleine Peyroux, 16/2
Anna Netrebko, 25/2
Sebastian Band, 27/2
Greven af Luxembourg, Den Jyske Opera, Premiere 11/3
Rufus Wainwright, 21/3
Lisa Nilsson, 27/3
Cécile McLorin Salvant med DR Big Band og Miho Hazama, 27/3
Carpark North og Danmarks Underholdningsorkester, 3/4
Mads Langer, 14/4
Det Kongelige Kapel 23/4
Kammerballetten - med kongelige balletdansere og Trio Vitruvi, 24/4
She Loves You – Musical md sange af Lennon & MacCartnery, Premiere 29/4
Annikka Aakjær, 3/6
Diana Krall, 2/7
Eliane Elias og Aarhus Jazz Orchestra, 10/7
Melody Gardot 11/7
Life Is Live Festival 27/8
Star Wars Filmkoncert, Return of the Jedi med Aarhus Symfoniorkester, 1.-3./9
Marie Key solo, 9/10
Tina Dickow med band, 11/10 og 12/10
Marcus Miller, 15/10
Jimmy Carr, 21/10
Den Skaldede Frisør The Musical, Premiere 28/10
Ray Chen med The Knights. 29/10

Pressebilleder
Størrelse: 5517 x 3678 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5616 x 3744 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5616 x 3744 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5489 x 3661 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5246 x 7870 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 4808 x 6000 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 2362 x 1401 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 2048 x 1365 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5833 x 3589 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5940 x 3960 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede