MG 1987
25/08-2022

Ny udstilling: Musikhusets historie fortalt i billeder

Musikhuset fejrer sin fødselsdag med en ny udstilling, der viser en perlerække af de bedste fotos fra fede liveoplevelser gennem 40 år

Musikhuset Aarhus har været i arkiverne og fundet et hav af fotos med kunstnere og gæster, som har besøgt huset siden indvielsen i 1982. Op mod 100 særligt udvalgte blandt bunkerne af billeder er blevet til jubilæumsudstillingen 40 år – Tæt på publikum.

”Vi bringer historien til live fortalt gennem de mange, fantastisk dygtige kunstnere, som har stået på scenerne i Musikhuset gennem fire årtier. Det er en visuel flot og komprimeret måde at folde husets historie ud på. Vi håber, at de hundredtusindvis af mennesker, som kommer forbi udstillingen, bliver mindet om de gode oplevelser, de har haft eller er gået glip af i årenes løb”, siger Jan Christensen, der er direktør i Musikhuset.

Udstillingen åbner i dag og kan opleves gratis af alle gæster i Musikhuset. De mange billeder pryder fra gulv til loft på udstillingsarealet ”Strøget” i Musikhuset, der forbinder husets to hovedbygninger.

Finkæmmer fotos fra 40 år

Musikhuset har sammen med Århus Stiftstidende og Aarhus Stadsarkiv været på noget af et detektivarbejde. Hyldemeter på hyldemeter er blevet gennemgået og kasser med fotos, tusindvis af gamle negativer og cd-rommer er blevet finkæmmet i det lokale stadsarkiv og Stiftens fotoarkiv i jagten på de bedste fotos fra fyrre års historie.

”Vi synes, det har været virkelig spændende at gå på opdagelse i arkiverne og støve historien af. Der skal lyde en kæmpe tak for hjælpen til Aarhus Stadsarkiv og Århus Stiftstidende. Vi håber, at anstrengelserne kommer til at bringe smil på læben og masser af gode minder frem,” siger kunstnerisk chef i Musikhuset, Jeppe Uggerhøj.

Billederne blev i februar og marts projiceret op på Musikhusets facade. Nu er de blevet til en ny, indendørs udstilling. Udstillingen er en del af Musikhusets 40-års jubilæumsfejring, der året igennem byder på store og små overraskelser på og uden for scenerne.

I aften går det løs i Musikhusparken, hvor GNAGS tager gæster med på scenen til et brag af en uofficiel åbning af festugen. Det bliver til i et samarbejde mellem Festugen, Spot Festival, Music City Aarhus 2022 og Musikhuset.

På selve fødselsdagen den 27. august holder Musikhuset et brag af en endagsfestival. Under titlen Life is Live Festival summer alle husets sale af fed musik, og det er endda til 80’er priser. Oplev blandt andre Carl Emil Petersen, Ane Brun, Efterklang, Pernille Rosendahl, Soleima, Velvet Volume og Blaue Blume.

Danmarks første og Nordens største musikhus

Den 27. august 1982 blev Musikhuset Aarhus indviet som det første musikhus i Danmark og det største i hele Norden. I 2007 blev huset udvidet til at rumme et musikkonservatorium, et børneteater og særlige rammer for symfonisk musik, kammermusik og rytmisk musik. Det har siden dannet skole for opførelsen af danske musikhuse og begejstret danskerne med en perlerække af de største internationale stjerner.

Leonard Cohen, Sting, The Beach Boys, Tina Turner, Elton John, Placido Domingo, Liza Minelli, Ray Charles, Herbie Hancock, Stan Getz og Daniel Barenboim er blot et lille udpluk af internationale stjerner, som har stået på scenen. Det er billeder fra de koncerter sammen med massevis af lokale og nationale helte, du kan se i Musikhuset.

Udstillingen er blevet til med bidrag fra Vilhelm Kiers Fond og Aarhus Stiftstidendes Fond.

Udstillingsdesign: Tao Lytzen og Gitte Hansen
Billeder: Aarhus Stiftstidende, Aarhus Stadsarkiv, Jan Kejser, Allan Høgholm, Anders Hede, Morten Ryggaard og Jacob Mydtskov

Pressebilleder
Størrelse: 3543 x 2362 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3543 x 2362 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3543 x 2362 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede