ØGT ABTW 03
05/10-2023

The Wall vælter billetsalget i Musikhuset

Billetsalget til musikteaterforestillingen baseret på det legendariske album The Wall er brandvarmt. Musikhuset sætter tre nye forestillinger i salg.

Efter premieren på Another Brick in THE WALL Part 5 i København er der for alvor kommet tryk på billetsluserne i Musikhuset Aarhus. Flere end 3.000 billetter er solgt på blot en uge. Derfor sætter Musikhuset nu yderligere tre forestillinger i salg i Store sal.

Vi er glade for at endnu flere af vores gæster får mulighed for at opleve denne fantastisk flotte, vellydende og spektakulære forestilling. Der venter en oplevelse ud over det sædvanlige i vores Store sal for alle jer, der elsker Pink Floyd og alle jer, der blot elsker god musik og fede, visuelle liveoplevelser”, siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

Både publikum og anmeldere er vilde med Østre Gasværk Teaters iscenesættelse af det ikoniske og tidløse album The Wall. Anmeldernes stjerneregn har blandt andet resultereret i fem 6-stjernede og fem 5-stjernede anmeldelser.

ANOTHER BRICK IN THE WALL, Part 5 spiller 18 gange i Store sal i Musikhuset fra den 5. til den 21. januar. De tre ekstra forestillinger er den 17., 20. og 21. januar 2024.

Verdenspremiere

Østre Gasværk Teater har sikret sig rettighederne til ANOTHER BRICK IN THE WALL, Part 5 og bliver dermed det første teater i verden, der får lov til oversætte det eviggyldige album til teaterformatet professionelt. Albummet fra 1979 har solgt flere end 30 millioner eksemplarer og står den dag i dag som en milepæl i rockhistorien.

Som titlen på forestillingen, ANOTHER BRICK IN THE WALL, Part 5, antyder, kommer forestillingen i forlængelse af de tre sange Part 1, 2, 3, der er at finde på albummet, og Part 4, der blev opført som opera i Montreal for år tilbage. Med ANOTHER BRICK IN THE WALL, Part 5 opsættes en spektakulær forestilling med enestående design på et internationalt niveau, der vil komplimentere det fantastiske lydtæppe og eminente tekster, der kendetegner det legendariske album.

Hovedrollen Pink bliver spillet og sunget af 53-årige Johan Olsen, der blandt andet er kendt som forsanger i Magtens Korridorer og anerkendt forsker i biologi ved Københavns Universitet. Johan Olsen deler rollen med Jimmy Jørgensen.

ANOTHER BRICK IN THE WALL, Part 5 taler sig ind i vores samtid

Selvom albummet har flere end 40 år bag sig, er værket stadig dybt relevant i dag. Teksterne i det konceptuelle dobbeltalbum kredser om evigt aktuelle emner som menneskelig isolation, undertrykkelse og det moderne samfunds skyggesider. Forestillingen bliver derfor både en psykologisk rejse ind i sindet på den imaginære karakter Pink, og en tydeliggørelse af, at fascisme kan gro i alles baghave. Med hændelser i vores samtid in mente bekræfter albummet den aktualitet, som værket også viste ved murens fald i Berlin i 1989.

Spektakulær opsætning udvider teateroplevelsen

Det er ikke kun det ikoniske værk, som publikum kan se frem til at opleve på en helt ny måde. Det bliver også i nogle rammer, der er særligt skabt til at udvide vores teateroplevelse. Publikum i Musikhuset kan nemlig til at opleve musikteater på en ny måde, hvor man arbejder innovativt på at udvide sanseoplevelsen i det Østre Gasværk-udviklede TheatreMax-format.

Musikhuset går forrest med brug af immersiv lyd, der skubber grænserne for lydoplevelsen. Lyden kommer dynamisk fra, hvor sangerne står, og lydeffekter kan retningsstyres og placeres lydmæssigt i rundt i salen, som man kender det fra surround og Atmos i forbindelse med film i biografen. Det giver en fantastisk og unik lydoplevelse for publikum i salen.

Scenografien bliver også en oplevelse ud over det sædvanlige. Her skaber et kæmpe video- og projekteringssystem en helt unik ramme. Et gigantisk lærred, der er 52 meter bredt og 12 meter højt, dækker i en bue hele scenen og rækker ud i salen. Laser-projektorer skyder scenografi op på det enorme lærred og scenegulv og skaber en digital scenografi i en opløsning, der er højere end 8k.

ANOTHER BRICK IN THE WALL, Part 5 fik premiere på Østre Gasværk Teater fredag den 22. september 2023. Efterfølgende bliver forestillingen også opsat med premiere d. 5. januar 2024 i Musikhuset Aarhus.

Det kreative hold bag ANOTHER BRICK IN THE WALL, PART 5

Medvirkende: Johan Olsen, Jimmy Jørgensen*, Nis Pedersen, Nana Schwartzlose, Thomas Jensen, Rikke Hvidbjerg, Aviaya Steinø, Stine Andersen, Helene Høier Aagesen, Vivian Poldoja, Oliver Prødel Melander, Troels Graakjær, Rebecca Rennison, Ben Loader, Maria Vinther, Johannes Johansen, Morten Daugaard, Maria Juul Gauger, Søren Bigum, Stephan Grabowski, Anders Walther Birk, Christian Rønn, Henrik Poulsen, René Damsbak, Tom Bilde, Billy Kruhøffer-Kotsis, Bjarni Berg Gislason, Felix Folkenberg Eriksen.

Instruktør: Heinrich Christensen
Scenograf: Kim Witzel
Kostumedesigner: Line Bech
Koreograf: Sofie Akerø
Kapelmester: Søren Graversen
Musikalske arrangementer: Søren Graversen
Videodesign: JA Film
Lyddesign: Tim Høyer
Lysdesign: Martin Jensen og Jeppe Lawaetz
Arial designer: Sita Bhuller Otto
Arial konsulent: Troels Frydensberg
Instruktør assistent: Heidi Scheibye
Dramaturgisk konsulent: Emmet Feigenberg
Teaterchef og Kreativ Producent: Søren Møller

*Jimmy Jørgensen deler rollen som Pink med Johan Olsen.

Pressebilleder
Størrelse: 3566 x 2318 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5362 x 2921 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 3843 x 2562 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5362 x 3575 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5472 x 3648 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5472 x 3648 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5472 x 3648 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5472 x 3648 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5304 x 3536 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5362 x 3575 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5472 x 3648 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5323 x 3549 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 4755 x 3091 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5124 x 3416 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5329 x 3553 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5364 x 3576 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede