Bweb 1980X1920bphil 001 Phil 190307 098 Credit Stephan Rabold
14/09-2021

Verdensberømt symfoniorkester kommer til Musikhuset

De legendariske filharmonikere fra Berlin giver til november for første gang nogensinde koncert i Musikhuset Aarhus

Klassiske musikelskere kan godt begynde at glæde sig. Et af verdens allerfineste orkestre gæster Symfonisk sal i Musikhuset. Berliner Philharmoniker har siden begyndelsen i 1882 begejstret verden med klassisk musik fra øverste hylde. Til november kommer det legendariske orkester for første gang nogensinde til Musikhuset Aarhus.

”Berliner Philharmoniker er et af de bedste symfoniorkestre i verden. Der er megahøjt niveau på alle pladser. Og så er jeg fuld af respekt for institutionen. Filharmonikerne er både kulturbærende i traditionel forstand og samtidig helt fremme i skoene, når det gælder ny, digital formidling. Der venter publikum en helt ekstraordinær oplevelse i Musikhuset”, siger Jeppe Uggerhøj, der er Musikhusets kunstneriske chef.

Stjernedirigent og sovjetisk diktator

Med stjernedirigenten Kirill Petrenko i spidsen kan publikum glæde sig til at høre Felix Mendelssohns 3. symfoni og Dmitri Sjostakovitjs 10. symfoni.

Hvor Mendelssohn hentede inspiration til sin 3. symfoni i Skotland, så fandt Sjostakovitj sin inspiration i sit hjemland. Sjostakovitjs konflikter med det sovjetiske styre var voldsomme i fere omgange. I 1936 blev han første gang offentlig fordømt, og han var flere gange nødt til at trække værker tilbage, da de ikke faldt i det sovjetiske styres smag. Hans 10. symfoni havde premiere umiddelbart efter Stalins død og bliver derfor ofte tolket som en kommentar til den frygtelige tid under de sovjetiske diktator.

Billetsalget til koncerten i Musikhuset den 16. november 2021 begynder torsdag den 16. september kl. 10. Koncerten bliver den ene af blot to danske optrædener. Foruden Symfonisk sal i Musikhuset spiller Berliner Philharmoniker i Musikkens Hus i Aalborg. 

Stjerner på stribe i Musikhuset

Berliner Philharmoniker er et af flere klassiske verdensnavne, der kommer til Aarhus. Gæster i Musikhuset kan til oktober opleve stjernesopranen Sonya Yoncheva i selskab med Aarhus Symfoniorkester. Til februar næste år træder en af vor tids allerstørste operastjerner op på scenen i Symfonisk sal. Her giver Anna Netrebko koncert sammen med sin husbond, tenoren Yusif Eyvasov. Igen i selskab med Aarhus Symfoniorkester. Året efter er det mezzosopranen Cecilia Bartolis tur til at begejstre i Aarhus. Med på scenen har verdensstjernen sit eget orkester Les Musiciens du Prince-Monaco, som er et af Europas førende barokensembler.

Det er blandt andet lykkedes Musikhuset at trække denne perlerække af store klassiske verdensstjerner til Aarhus takket være fornemme donationer fra Det Obelske Familiefond og Axel Muusfeldts Fond.

Køb billetter til koncerten her.

Pressebilleder
Størrelse: 4140 x 3104 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5883 x 3922 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 4928 x 3280 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 7952 x 5304 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 7952 x 5304 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 6208 x 8280 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede