Musikhuset Nat Foto Jonas Høholt 1920 1980
10/03-2022

Aarhus står sammen for Ukraine

Koncert, fællessang og livesending på storskærm fra DR og TV 2’s støttekoncert for Ukraine i Musikhusparken

Der er krig i Europa. Befolkningen i Ukraine lider, og børn og kvinder flygter ud af landet.

Musikhuset inviterer alle aarhusianere til tydeligt at vise deres opbakning til Ukraine. Det sker i Musikhusparken lørdag den 12. marts fra kl. 19.00-21.30 i forbindelse med DR og TV 2's støttekoncert Sammen for Ukraine .

”Vi er mange, der er berørte af situationen. Europa er ramt af krig, og hundredtusindvis af familier er på flugt. Jeg håber, at rigtig mange aarhusianere møder op, så vi kan stå sammen om at sende et klart signal om vores støtte til befolkningen i Ukraine,” siger Rådmand for Kultur- og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Nicklas Sahl og fællessang

Aftenen begynder kl. 19.00 med fællessang, hvor Katrine Muff og et pigekor fra Aarhus Musikskole særligt sammensat til lejligheden synger for. Herefter indtager Nicklas Sahl scenen i Musikhusparken. Kl. 19.30 vises DR og TV 2’s støttekoncert Sammen for Ukraine med bl.a. Mads Langer, Peter Sommer og Saveus på storskærm i Musikhusparken. Støttekoncerten bliver sendt direkte fra Rådhuspladsen i København.

”Det bliver en helt særlig oplevelse af fællesskab, når flere tusinde forhåbentlig vil stå skulder ved skulder i Musikhusparken og sammen at skabe håb i en mørk tid” siger direktør i Musikhuset, Jan Christensen.

Musikhusparken, Musikhusets facade, og Rådhuset bliver i dagens anledning oplyst i Ukraines blå og gule farver.

Koncert og fællessang er gratis, og bidrag til den landsdækkende indsamling er naturligvis frivillig. Folk har mulighed for selv at medbringe drikkevarer.

Program i Musikhusparken

19.00: Fællessang med Katrine Muff og kor efterfulgt af Nicklas Sahl.
19.30: Støttekoncert live på storskærm

Om støttekoncerten Sammen for Ukraine

DR og TV 2 er gået sammen med nødhjælpsorganisationerne om at lave en stor indsamling hen over en uge, som kulminerer i en støttekoncert på Rådhuspladsen lørdag den 12. marts kl. 19:30-21 med storskærmsarrangementer i Aalborg, Aarhus, Odense og Esbjerg.

Koncerten sendes live fra Rådhuspladsen, hvor Natasja Crone og Johannes Langkilde er værter for en aften, der byder på portrætter af helt almindelige ukrainere, der er berørt af krigen, og historier om danskere, der med lokale initiativer er med til at støtte ukrainere på flugt.

I løbet af aftenen vil der også være direkte gennemstilling til DR’s og TV 2s korrespondenter i og omkring Ukraine.

Til støttekoncerten optræder en perlerække af Danmarks bedste musikere. Anne Linnet, Jonah Blacksmith, Hjalmer, Pauline, Carl Emil Petersen, Mads Langer, Marie Key, Coco O, Peter Sommer, Dizzy Mizz Lizzy, Ida Laurberg, Saveus, Hugorm, Troels Gustavsen, Sanne Salomonsen, Tv-2 og Christopher træder alle op på scenen på Rådhuspladsen.

Følg og tilmeld dig eventet på facebook

Læs om arrangementet på Musikhusets hjemmeside

Pressebilleder
Størrelse: 5782 x 3860 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 5782 x 3860 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede