1920 1980 SPOT Festival Med Grafik
17/03-2022

Musikhuset og SPOT Festival hylder musikken

SPOT Festival og Musikhuset inviterer alle til et brag af en udendørs forårskoncert med stærke bands, der alle er Back on the SPOT.

Tusindvis af gæster får nu mulighed for at tyvstarte årets SPOT Festival i selskab med Peter Sommer og The Raveonettes. De to markante navne træder til maj op på scenen i Musikhusparken i selskab med nye, danske artister.

”Vi synes, den aarhusianske musikscene fortjener en stor hyldest. Musikhuset har siden 1999 kørt parløb med SPOT Festival, der har sat et markant musikalsk aftryk og været en afgørende affyringsrampe for lovende nye bands og kunstnere. Det vil vi gerne fejre sammen med masser af musikglade gæster” siger Musikhusets kunstneriske chef Jeppe Uggerhøj.

Back on the SPOT er navnet på det nye samarbejde mellem Musikhuset Aarhus og SPOT Festival. Her sætter de to stærke kulturaktører spot på navne, der er blevet store, og som har et tæt forhold til festivalen. De optræder sammen med nye, sprudlende navne på danske musikscene.

Nye sange, jubilæum og særligt samarbejde

Gæster i Musikhusparken kan glæde sig til at opleve Peter Sommer og Tiggerne i selskab med et stort strygerensemble. De opfører helt eksklusivt hans kommende album De Uforelskede. Peter Sommer har udvalgt det lokale stjerneskud og tidligere Nelson Can-forsanger Selina Gin til at optræde sammen med ham. The Raveonettes fejrer jubilæum denne aften. Det er i år 20 år siden SPOT Festival kickstartede bandets internationale karriere. Det sidste lovende navn på plakaten er aarhusianske iomfro, der byder på poetisk pop.

”Vi forsøger altid at kigge fremad og præsentere den musik, der venter lige om hjørnet. På den måde ønsker vi at spille en rolle i et stort musikalsk økosystem, der er med til at sikre, at musikken når ud og når frem. Vi synes, det er en god tanke at bringe de store tilbage og opleve dem i nye, spændende konstellationer og samtidig være med til at sætte fokus på dem, som er på vej frem” siger Gunnar Madsen, der er leder af SPOT Festival.

Back on the SPOT varmer op til årets SPOT Festival med en udendørs forårskoncert med fire stærke navne i Musikhusparken torsdag den 5. maj fra kl. 18.30. Dagen inden festivalens officielle startskud lyder.

Fælleskoncerten er en del af programmet for Music City Aarhus 2022 og bliver støttet af Salling Fondene.

Billetsalget begynder fredag den 18. marts kl. 10. Billetter kan på Musikhusets hjemmeside.

Program
Showstart kl. 18.30
Peter Sommer og Tiggerne med Selina Gin og stort strygerensemble
iomfro
The Raveonettes

Bag om projektet

SPOT Festival har i årtier sat fokus på lovende bands og kunstnere fra den nordiske musikscene. Festivalens store betydning for dansk musik blev endnu en gang understreget, da festivalens leder Gunnar Madsen for nylig modtog Tak Rock-prisen ved Gaffas årlige prisfest for sin enorme og utrættelige indsats.

Et af de mange bands, der via SPOT Festival har fået et kæmpe skub på vej i karrieren er The Raveonettes. Da de spillede på SPOT Festival i 2002 var det de færreste, der overhovedet havde hørt om bandet. Rolling Stones skribenten David Fricke, der er en af de meste anerkendte musikskribenter i verden, var til stede til koncerten. David Fricke skrev særdeles positivt om Sune Rose Wagner og Sharin Foos nye samarbejde i The Raveonettes og senere samme år om debutpladen Whip it on. Det blev nøglen til, at The Raveonettes fik skudt en international karriere i gang.

Også Peter Sommer er en skattet gæst på SPOT Festival. Han har spillet på festivalen fem gange tidligere. Første gang i 2003 under navnet SuperJeg og siden fire gange i eget navn.

De to meget lovende musiknavne Selina Gin og iomfro fik begge deres SPOT-debut i 2021. Iomfro spiller legende, dansabel og poetisk pop. Siden debuten i 2021 har iomfro spillet på SPOT Festival, været i fast rotation på P6 beat og spillet til Kronprinseparrets Priser. Bag kunstnernavnet står den aarhusianske sanger og sangskriver Alma Kjær Agergaard. Selina Gin er sprunget ud som soloartist efter stor succes som karismatisk forsanger i indierocktrioen Nelson Can. Hun har varmet op for The National i en fyldt Royal Arena. Bag kunstnernavnet står Selina Jane Lannie, der er født og opvokset i Odder uden for Aarhus.

Aarhus står sammen om musikken

2022 er et ganske særligt musikår i Aarhus, hvor kulturinstitutionerne står sammen om at kickstarte kulturen efter to års tumult med corona. Musikhuset fylder 40 år, Music City Aarhus 2022 løber af stablen og Aarhus Festuge og SPOT Festival vender for alvor tilbage. Det har fået de fire markante kulturaktører til at gå sammen om at samle danskerne til ekstraordinære liveoplevelser. 

Back on the SPOT er det andet af i alt tre projekter, som samarbejdet udmønter sig i. Tidligere har Musikhuset og Music City Aarhus 2022 løftet sløret for endagsfestivalen Life is Live Festival, der finder sted på dagen for Musikhusets 40 års fødselsdag den 27. august.

Salling Fondene bakker op om den fælles indsats for at genrejse kulturen med en fornem donation på i alt 2.165.000 kroner.

Find billetter til koncerten her

Pressebilleder
Størrelse: 5782 x 3860 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 4340 x 3255 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 9448 x 7405 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 1536 x 1536 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 1500 x 1000 Filtype: jpg
Download
Størrelse: 2400 x 1256 Filtype: jpg
Download
Kontakt

Thomas Jensens Allé

8000 Aarhus C

Tlf.: 89 40 90 00

musikhusetaarhus@aarhus.dk

 

Musikhusets åbningstider

Hold dig opdateret

#musikhusetaarhus #musikhuset #lifeislive

Forstærk kontraster
Læs mere
Der er ingen resultater som matcher denne søgning. Søgning fejlede